Tezgah yerini temizlemeyene ceza yağacak

Kırklareli'nde Çarşamba ve Cumartesi günleri tezgah açan ve tezgahlarını kaldırdıklarında tezgah yerini temizlemeyen pazarcı esnafına ceza yağacak.

Kırklareli’nde Çarşamba ve Cumartesi günleri sokak arasında tezgah açan pazarcı esnafının tezgah yerlerini temizlemeden bırakması nedeni ile Kırklareli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ceza işlemi yapacağını belirtti. Konu  ile ilgili açıklama yapan Zabıta Müdürü Uğur Tuncan; “Geçtiğimiz yıllarda uygulanan cezalar neticesinde tüm pazarcıların tezgah yerlerini temiz bırakmaları sağlanmıştı. Son günlerde tezgah yerlerinin pis bırakıldığı görülüyor. Bunun üzerine pazarcı esnafımıza tezgah açtığı günlerde ceza işleminin yapılacağını belirten yazılar dağıtma kararı verdik. Bu yazıların dağıtılmasından önce yerini temizlemeden bırakanlar Kabahatler Kanununa göre 72 TL para cezasına çarptırılacak. Yazılar dağıtıldıktan sonra ise tezgah yerlerini kirli bırakanlara ise yazılı olarak uyarıldığı halde Emire Haykırı Hareket Etmekten 140 TL ceza kesilecek.
Bu cezaları uygulamak istemediğimiz için pazarcı esnafımızın tezgah yerlerini temiz bırakmalarını bekliyoruz” dedi.

*At arabalarının pazara girmeleri için saat belirlendi

Türkiye’nin beklide hiçbir yerinde olmayan at arabacılığı taşımacılığı için pazaryerine giriş çıkış saatleri koyuldu.
At arabacılığı taşımacılığı yapan kişilerle toplantı yaptıklarını belirten Kırklareli Zabıta Müdürü Uğur Tuncan; “İlimizde maalesef at arabacılığı taşımacılığı devam ediyor. Vatandaşın sık sık şikayetçi olduğu pazaryerinde dolaşan at arabaları konusunda geçtiğimiz gün at arabacıları ile bir araya gelerek toplantı yaptık. Toplantıda at arabacıların sabah 11.00dan akşamüzeri saat 18.30 arasında arabaların pazaryerine girmemesini kararlaştırıldı. Fakat burada at arabacılarının olduğu kadar pazarcımızın da suçu var. Pazara geç gelen kişi mallarını taşımak için at arabasını çağırıyor ve at arabası sahibi de bulduğu işi kaçırmamak için pazaryerine giriyor. Esnafımız çağırmadıktan sonra arabalar oraya niye girsin?” şeklinde konuştu.(yy)