TEZSEZER, "SİYASETE DE AVUKATLIĞA DA" DEVAM DEDİ

 Önceki Belediye Başkanı, Av. M. Haluk Tezsezer, Babaeski'de 10 yıl, Belediye Başkanlığı yapmış ve ikinciye Belediye Başkanı seçilirken, partisinin, oylarını ikiye katlamış ve Babaeski'ye bağlı Belde Belediye başkanlarının da CHP den seçilmesinde önemli rol oynamıştı.

                  

 Önceki Belediye Başkanı, Av. M. Haluk Tezsezer, Babaeski’de 10 yıl, Belediye Başkanlığı yapmış ve ikinciye Belediye Başkanı seçilirken, partisinin, oylarını ikiye katlamış ve Babaeski’ye bağlı Belde Belediye başkanlarının da CHP den seçilmesinde önemli rol oynamıştı.
 2004 Yerel seçimlerinde hem Babaeski hem de beldeler, CHP Belediye başkanı olarak seçilmiş, 5-0 lık bir başarı sağlanmıştı.
 Belediye Başkanlığı döneminde, önceki başkan, Av.Haluk Tezsezer, partisin oylarını sürekli arttırmış ve sivil kitle örgütlerin seçimlerinde de aktif rol oynayarak, örgütçü yapısıyla ,önemli başarılar kazanmıştı.
 Belediye Başkanı olmadan önceki siyasi hayatında, Efsane Belediye Başkanı, Rahmetli Gündüz Onat Belediye Başkanıydı. CHP içindeki mücadelede o günün Belediye başkanı, Gündüz Onat'a Rağmen, çetin parti içi yarışlardan, İlçe Başkanı olarak çıkmayı başarmış ve etrafında toplanan siyasi arkadaşlarıyla, mücadelesini devam ettirerek, Belediye Başkanı adayı olmuş ve girdiği, 1999 yerel seçimlerinden ,Belediye başkanı seçilmişti.
 2009  yerel seçimlerinde ön seçim olmadığı için CHP genel merkezi tarafından, aday gösterilmediği için eski mesleğine dönerek geçen hafta Avukatlık bürosunu açarak start vermişti. Yoğun bir kalabalıkla Avukatlık bürosunu açan Av. M. Haluk Tezsezer, çevre belediye başkanları ve CHP nin önde gelen isimleri ile yoğun bir dost katılımı, açılış gününü izdihama döndürmüştü.
 Açılış kokteylinde Avukatlığı uzun süre yapmayacağını ve Belediye Başkanlığına aday olmayacağını söylediği konusunda spekülasyonlar yapılmaya başlanmış ve acaba Av. M Haluk Tezsezer, Milletvekilliğini mi düşünüyor? Şeklinde yorumlar bazı yerel gazetelerde yer almaya başlamıştı.
 Konu hakkında görüşlerine başvurduğumuz önceki Belediye Başkanı, Av. M. Haluk Tezsezer, gazetemize yaptığı açıklamada “yapılan spekülâsyonların kendi ağzından çıkmadığını” söyledi.
 CHP saflarında bir nefer olarak siyaset yapacağını ve Belediye Başkanı adayı olmak istemediği konusunda herhangi bir söz söylemediğini anlattı.
 “Siyasette neyin ne zaman ne olacağının belli olmadığı siyaset sahnesinde, CHP saflarında aktif siyasete devam edeceğini, aynı zamanda, “Avukat olarak da, halkımıza da hizmet vereceğim” mesleğime de, devam etmeyi düşünüyorum, zamanı gelince şartların oluşmasına bağlı olarak, halkımızın bana gösterdiği yolda siyasi çalışmalarıma da devam edeceğim “dedi.
 Belediye Başkanlığı adaylığı konusunda gelecek dönemlerdeki düşüncesini sorduğumda ise, daha bu konu için çok erken olduğunu ancak, buna Babaeski halkının karar vereceğini açıkladı.
 CHP saflarında bir nefer olarak aktif siyasi çalışmalarının devam edeceğini, halkımızın bana vereceği her göreve seve seve hazırım diyerek sözlerine devam eden önceki, Başkan M.Haluk Tezsezer. Rahmetli Gündüz Onat'ında zaman zaman artık “bu son ben aday değilim artık.” dediğini, amma seçim arifesinde adaylığını ilân ederek siyaseti hiç bırakmadığını da hatırlatarak “uzun yıllardır içinde bulunduğum, CHP de her görev benim için onurdur.” diyerek sözlerine son verdi.
 Böylece, bazı yerel gazetelerde yer alan önümüzdeki, Belediye başkanlığı seçimlerinde önceki, Belediye Başkanı, Av. M. Haluk Tezsezer'in, Avukatlığa devam etmeyeceği spekülâsyonları ile Belediye Başkanlığına aday olmayacağı spekülasyonları kendisinin ağzından yalanlanarak, açıklığa kavuşmuş oldu.