TFF Başkanı Özgener daha fazla yatırım sözü verdi

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, Lüleburgaz Köprübaşı Sanayi Sitesindeki Lüleburgazspor Hasan Doğan Halı Saha Tesislerinin açılışını yaptı.

Açılış törenine TFF Başkanı Mahmut Özgener, Başkan Yardımcısı Levent Kızıl, Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, Kırklareli Emniyet Müdürü Mehmet Behzat Canbazoğlu, Lüleburgaz İlçe Kaymakamı Lütfullah Gürsoy, İlçe Emniyet Müdürü Cihat Önder, Belediye Başkanı Emin Halebak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin İnce, Lüleburgazspor Kulübü Başkanı Siyami Aslan ve Lüleburgazlılar katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende ilk konuşmayı Orhan Suat yaptı. Daha sonra konuşma yapan Lüleburgazspor Kulübü Başkanı Siyami Aslan, “ Bu anlamlı günde bizleri yalnız bırakmayan, TFF Başkanı Mahmut Özgener’e ve Başkan Yardımcısı Levent Kızıl’a ve destek veren herkese teşekkür ederiz. Trakya’da Futbol’un bittiğini gördük ve bunun için ne yaparız diye düşündük. 2006 senesinde göreve başlayıp, tek namağlup takım olarak amatörden çıkan bir takım olduk. Trakya’yı temsil eden bir kulüp olarak mutluyuz. Yatırımlarımız devam ediyor ve edecek. Turgutbey’de idman sahamızın temellerini de yakında inşallah atacağız. Lüleburgazspor’umuzu layık olduğu iyi yerlere getireceğiz” dedi.
Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener’de törene katılması için üç sebebinin olduğunu belirterek,  “ Bugün burada olmamın ilk nedeni hemşehrim olan Siyami Aslan’ın başarılı çalışmalarına destek vermektir. İkinci nedenim ise 30 yıl işim gereği Trakya bölgesinde çalışmak olmasıdır. Üçüncü nedenim ise burada çok sayıda hemşehrimiz olmasıdır. Siyami Aslan hemşehrimi başarılarından dolayı kutluyorum”  dedi.
Şener Lüleburgaz halkına seslenerek, “ Sizler desteklemediğiniz sürece birkaç yönetici ile başarılı olunamaz. Siyami Aslan’a destek olmanızı istiyorum” dedi.
Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak’da Lüleburgazspor Kulübü Başkanı Siyami Aslan’ı çalışmalarından dolayı kutlayarak, “ Siyami Aslan, içinde bitmek bilmeyen bir enerji ile daima Lüleburgazspor için çalışıyor. Bu çalışmalarından dolayı kendisini kutluyorum” dedi.
Açılış töreninde daha sonra sözü Lüleburgaz Kaymakam’ı Lütfullah Gürsoy aldı. Kaymakam Gürsoy, “ Lüleburgazspor’un 2 yıl öncesine kadar hiç tesisi yoktu. Bu gün burada açmış olduğumuz tesis çok büyük bir tesis olmamasına rağmen, başlangıç için ve moral açısından çok önemli bir adımın başlangıcıdır. Yönetim Kurulu ve Siyami Aslan’ı kutluyorum, hayırlısı olsun” dedi.
Son konuşmayı TFF Başkanı Mahmut Özgener yaptı. Özgener,” Buraya gelişimiz gecikmiş bir ziyarettir. Açılışını yaptığımız bu tesisin bölgede ki futbol sevgisini arttıracağına inanıyorum. Türkiye Futbol Federasyonu olarak tüm paramızın son kuruşuna kadar Türk Futbolu için harcıyoruz. Eğitim ve tesisleşmenin önemini biliyoruz. Sezon başında Siyami bana bilgi verdiğinde hemen fonu buraya aktardık. Burada ki futbol sevgisini görünce, bizde daha fazla buraya destek vereceğiz. Trakya Bölgesi’nin profosyonel liglerde ki tem temsilcisi Lüleburgazspor ve Başkanı Siyami Aslan’ı kutluyorum. Bu güzel bölgenin liglerde daha fazla temsilcisi olması gerekmektedir. Futbol bir bölgenin tanınmasında büyük bir rol oynar” dedi ve Lüleburgaz Halkından Başkan Siyami Aslan’ı yalnız bırakmamalarını istedi.
Konuşmaların ardından plaket töreni yapıldı. İlçe Kaymakamı Lütfullah Gürsoy, TFF Başkan’ı Mahmut Özgener’e desteklerinden dolayı plaket verdi. İl Emniyet Müdürü Mehmet Behzat Canbazoğlu, TFF Başkan Yardımcısı Levent Kızıl’a, TFF Başkan’ı Özgener ise Lüleburgazspor Başkan’ı Siyami Aslan’a plaket verdi.
Daha sonra Tesislerin açılışı gerçekleşti ve konuklar tarafından tesisler gezildi. (gk-ha)