TFFHGD Kırklareli Şubesi'nden kınama; "Vizespor taraftarlarının yaptıkları, spor ve sporculuğa yakışmıyor"

TFFHGD Kırklareli Şubesi'nden kınama; 'Vizespor taraftarlarının yaptıkları, spor ve sporculuğa yakışmıyor'

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Kırklareli Şubesi'nden yapılan yazılı açıklamada Amatör Süper Lig karşılaşmasında Kırklareli Sanayispor'la 1-1 beraber kalan Vizespor taraftarlarının Müsabaka Hakemlerine ağır bir şekilde sözlü ve taşlı saldırıda bulundukları belirtilerek saldırının şiddetle kınandığı bildirildi.

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Kırklareli Şubesi'nden yapılan yazılı açıklamada Amatör Süper Lig karşılaşmasında Kırklareli Sanayispor'la 1-1 beraber kalan Vizespor taraftarlarının Müsabaka Hakemlerine ağır bir şekilde sözlü ve taşlı saldırıda bulundukları belirtilerek saldırının şiddetle kınandığı bildirildi. Müsabaka öncesi ve sonrasında görmek istenilmeyen görüntülerin Vize'de bir kez daha ortaya çıktığı kaydedilirken, yapılan açıklamada, "Türk Sporu'na ve Fair-play anlayışına sığmayan bu davranışlar, Hakem, Gözlemci ve spor Camiamızı derinden etkilemiş ve de üzüntüye boğmuştur. Karşılaşma anında ve sonrasında Hakemlerimize yapılan sözlü ve fiili saldırılar, daha sonra da devam etmiştir" denildi.

Hakemlere yapılan bu saldırı sonrasında daha büyük bir olayın çıkmaması için büyük çaba sarf eden Vize Ilçe Emniyet Müdürlüğü'ne teşekkür edilen açıklamada şunlar kaydedildi: 

“TFFHGD Kırklareli Şubesi olarak 22 Şubat Pazar günü Vize sahasında oynanan Vizespor-Kırklareli Sanayispor karşılaşması öncesi, oynandığı an ve sonrası Hakemlerimize ve araçlarına karşı Vizesporlu, tahrikçilerin ve taraftarların taşlı ve fiili saldırılarını şiddetle kınıyoruz. Fair-Play anlayışına göre; rakibe karşı saygı duyulmalı, fizyolojik ve psikolojik açıdan zarar verilmemeli ve de kesinlikle şiddete başvurulmaması gereklidir. Her takım oyunun bir parçası ve aynı zamanda oyun ortağıdır. Bu türlü görüntülerin yeniden yaşanmaması gerektiğini bir kez daha hatırlatırız. Camiamız centilmenlik anlayışı içerisinde, yöneticisi, Hakemleri ve Gözlemcileri ile birlikte Türkiye'ye örnek olmuştur.

Hakemlerimize yapılan bu saldırı sonrasında daha büyük bir olayın çıkmaması için büyük çaba sarf eden Vize Ilçe Emniyet Müdürlüğü'ne ayrıca çok teşekkür ediyoruz.”