Ticaret Lisesi'nden 1. Mezuniyet Günü

Kırklareli Ticaret Meslek ve Anadolu Ticaret Meslek Lisesi'nden kurulduğu tarihten bu yana mezun olanlar 16 Mayıs 2009 Cumartesi günü düzenlenen '1. Mezuniyet Günü'nde bir araya geldiler.

Kırklareli’nde bir çok başarılı, dürüst ve saygın işadamının yetiştiği yer olan Kırklareli Ticaret Meslek ve Anadolu Ticaret Meslek Lisesi’nden kurulduğu günden bu yana mezun olanlar 16 Mayıs 2009 Cumartesi günü düzenlenen “1. Mezuniyet Günü”nde buluştular.
Okulun Spor Salonu’nda saat 14.00’te başlayan programa katılanları bu sene mezun olacak olan öğrenciler kapıda karşıladılar. Proje Öğretmeni Evşen Sancar’ın organizasyonunda gerçekleştirilen Mezuniyet Günü’nde eski ve yeni mezunlar ile öğretmenler eski günleri yad ettiler.
Programın açılış konuşmasını yapan Proje Öğretmeni Evşen Sancar biraz geç kalınmış olsa da böyle bir günü başlatmış olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Daha sonra konuşan Okul Müdürü Şaban Canan, okullarından kurulduğu günden bugüne kadar 5 bine yakın kişinin mezun olduğunu ve bu senede 120 öğrencinin mezun olacağını belirtti. Mezuniyet Gününün bundan sonraki senelerde de geleneksel olarak devam edeceğini ifade eden Canan tüm eski dostları aralarında görmekten memnun olduğunu dile getirdi.
Okul’dan 1964-65 senesinde mezun olduktan sonra 4 yıl Ticaret Öğretmenliği Okulu’nu okuyup mezun olduktan sonra 30 sene yine aynı okulda öğretmenlik yapıp emekli olan Filiz Buluş’ta yaptığı konuşmasında böyle bir günde bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Buluş’a yeni mezun olacak öğrenciler tarafından okulun bahçesinden toplanmış bir buket çiçek takdim edildi.
Konuşmaların ardından okulun kuruluş gününden bugüne kadarki sürecin yer aldığı slayt gösterisi sunuldu. Daha sonra verilen kokteylde eski dostlar anıları tazeleyerek sohbetlerde bulundular. (s)