Tır kaçıran suç örgütünün 1 üyesi Edirne'de yakalandı

Almanya'da kiraladıkları tırları çalarak yasa dışı yollarla Türkiye üzerinden İran'a götürdükleri belirlenen suç örgütünün 1 üyesi, Edirne'de yakalandı.

 


     Alınan bilgiye göre, Edirne Emniyet Müdürlüğü görevlileri, Almanya sınırları içinde kullanmak üzere kiralanan tırların yasa dışı yollarla Türkiye üzerinden İran'a götürüldüğü ihbarı üzerine harekete geçti.
     Ekipler, bu kapsamında İpsala Sınır Kapısı'nda yaptıkları incelemede, M.G'nin (47), B CW 5095 plakalı çekici ve EL-R 2481 plakalı dorseyle 9 Şubatta İpsala Sınır Kapısı'ndan giriş, 13 Şubatta da Hatay Cilvegözü Kara Hudut Kapısı'ndan yurt dışına çıkış yaptığını tespit etti.
     Ayrıca K.A'nın (51) B CW 3307 plakalı çekici ve EL-R 2486 plakalı dorse, G.B'nin ise (46) B CW 6221 plakalı çekici ve EL-R 2485 plakalı dorseyle İpsala'dan 24 Martta Türkiye'ye girdiği, iki aracın da 27 Martta Hatay'daki sınır kapısından yurt dışına çıktıkları belirlendi.
     İnterpol-Europol-Sirene Dairesi Başkanlığı İnterpol Veri Tabanları Projesi'nde yapılan sorgulamada, bu araçların çalıntı kayıtlarının bulunduğu anlaşıldı.
     Hakkında tahdit kararı olan M.G, Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurt dışına çıkmak isterken yakalandı.
     Zanlı, Cumhuriyet Savcısının talimatıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
     Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.