TMO, şu ana kadar 23,265 ton buğday alımı yaptı

TMO, şu ana kadar 23,265 ton buğday alımı yaptı

Kırklareli Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) buğday alımlarına devam ediyor. Konu ile ilgili olarak gazetemize bilgi veren TMO Kırklareli Şube Müdürü Birol Dernekliciler, alımlarda herhangi bir sorun olmadığının altını çizdi. Dernekliciler, Kırklareli TMO’nun emanet alımlar ile birlikte şu ana kadar 23,265 ton buğday alımı yaptığını ifade etti.

Buna göre Kırklareli TMO şu ana kadar, Kırklareli Merkez’den; 6.589, Pınarhisar’dan; 1.851, Babaeski’den; 3.380, Saray’dan; 1.804, Lüleburgaz’dan; 7.689 ve Ahmetbey’den; 1.952 ton buğday alımı gerçekleştirdi. 

Kırklareli TMO, buğday alımlarını ortalama 370 TL’dan gerçekleştiriyor.

Özellikle son haftalarda ilimiz ve çevresinde etkili olan şiddetli yağmur ise buğday üreticilerinin belini büktü. Yağmurların ardından henüz buğday alımı yapılmadığını vurgulayan TMO Kırklareli Şube Müdürü Birol Dernekliciler, her şeye rağmen buğdayın kalitesinde ciddi bir zarar beklemediklerini kaydederek, Ofisin alımlara sorunsuz bir şekilde devam ettiğini söyledi.

27 Temmuz-12 Haziran tarihleri arasında metrekareye ortalama 120kg. yağmur düşerken, şiddetli yağmurlardan en çok etkilenen kesim de hiç kuşkusuz buğday üreticisi oldu. Üretimde ne derece bir kayıp olduğu ise, TMO’nun alımlarından sonra netlik kazanacak.

Üreticiler zamansız yağan yağmurların ürünün verimini düşürdüğünü söylediler. Çiftçiler geçen senelere oranla bu yıl ürünün düşük olduğunu söylerlerken, sapları kuvvetli fakat danelerinin az olduğunu ifade ettiler. Elde ettikleri ürünün cılız ama kaliteli olduğunu da belirtirlerken umdukları ürünü bulamadıklarını sözlerine eklediler. Toprak Mahsulleri Ofisi’nin alımlara başlamasının kendi açılarından çok iyi olduğunu da kaydeden üreticiler, çiftçinin durumunun çok zora girdiğinin de ifade ederlerken son olarak, kaliteli ürün çıkaranın işinin iyi olduğunu dile getirdiler.

Durum gösteriyor ki; Kırklareli Toprak Mahsulleri Ofisi uygun imkanları ile çiftçinin yanında yer almaya devam ediyor.