TMO toptan mercimek satışına başladı

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Kırklareli Şubesi toptan kırmızı mercimek satışlarına başladı.

Vatandaşa uygun fiyatla pirinç, fındık ve kırmızı mercimek satan TMO, vatandaşa kırmızı mercimek satışlarını 2.20 TL’den yapıyor. Geçtiğimiz günlere kadar perakende 3 TL’ye satışı yapılan kırmızı mercimek 2.40 TL’ye düşmesinin ardından toptan satışlara da başlamasıyla kriz nedeniyle zor günler geçiren vatandaşa daha fazla destek olmaya başladı.
TMO yetkilileri; “Zor günler geçiren vatandaşa ucuz mahsul satabilmek bizleri mutlu ediyor. Şuan şubemizde pirinç, kırmızı mercimek satışlarımız devam etmekte. Geçtiğimiz günlerde sadece perakende satış yapıyorduk. Fakat kırmızı mercimek satışlarımızda toptan satışlarda 2.20 TL’den yapılmaya başladı. Daha önce halkımızda fındık yeme alışkanlığı yoktu. Bunda fındık fiyatının yüksek olmasının rolü çok büyüktü. Bizlerde vatandaşa ucuz fındık yedirerek fındık yemeyi bir alışkanlık haline getirmeye çalışıyoruz. Bu alışkanlık sağlandığında Kırklareli esnafı içinde faydalı bir şey olacak. İlerleyen günlerde toptan fındık satışlarımızda olacak” şeklinde konuştular.
TMO’da fiyatlar ise şu şekilde; kırmızı mercimek (perakende) 2.40 TL, kırmızı mercimek (toptan) 2.20 TL, Tayland pirinci (perakende)1.50 TL, fındık (perakende) 8 TL, fındık ezmesi 5 TL(ay)