TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu dört sene aradan sonra tekrar Kırklareli'nde

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu dört sene aradan sonra tekrar Kırklareli'nde

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu dün saat 13.30’da Kırklareli’ne geldi ve ilk olarak Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu’yu makamında ziyaret etti.

Çorlu’dan karayoluyla Kırklareli’ne gelen Hisarcıklıoğlu’nu Vali Aydoğdu, beraberinde Vali Yardımcıları ve daire müdürleri ile kapıda karşıladı. Daha sonra valilik makamına geçen Başkan Hisarcıklıoğlu burada Valilik Defteri’ni imzaladı.

TOBB Başkanı, Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu’ya özel bir tabak hediye etti. Hisarcıklıoğlu hediyesini takdim ederken basın mensuplarına şunları söyledi; “Sayın valim sizi Kırklareli’ndeki makamınızda ilk ziyaretimiz. Bu hediyemizi kabul ederseniz bizi çok mutlu edersiniz. Sayın valimiz ile biz Artvin’de beraber çalıştık. Çokta verimli işler yaptık. Yine orada Sarp Gümrük Kapısı’nın açılışını beraber gerçekleştirmiştik.

Özel sektörümüze yardımcı olan bir Valimiz var. Bu açıdan da Kırklareli aslında çok şanslı. Kendisini kutluyorum.”

Vali Aydoğdu da, Başkan Hisarcıklıoğlu’na gerçekleştirdikleri ziyaret anısına Kırklareli’ne ait yöresel el işlemeli bir örtü hediye etti.

Ikinci durak KTSO oldu

Rifat Hisarcıklıoğlu’nun saat 14:30-16:30 arası Kırklareli Üniversitesi’nde konferans vermesi planlanmıştı.

Ancak konferans etkinliği iptal edilince, Hisarcıklıoğlu beraberinde Vali Aydoğdu, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Ziya Çetintaş, Ticaret Borsası Başkanı Turan Altıntel ile birlikte Polis evindeki öğle yemeğine katıldı. Daha sonra ikinci durak Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası oldu. TOBB Başkanı burada Kadın Girişimciler Kurulu Toplantısı’na katıldı.

KTB’daki panele katılım oldukça yoğundu

Saat 18:00’da Kırklareli Ticaret Borsası’na gelen Rifat Hisarcıklıoğlu, burada Ticaret Borsası Yönetim Kurulu üyeleri tarafından karşılandı. Toplantı odasındaki kısa görüşmenin sonrasında tüm protokol konferans salonuna geçti.

Panele başta  Vali Cengiz Aydoğdu olmak üzere; Vali Yardımcısı Ismail Hakkı Çınarsoy, Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, Il Emniyet Müdürü Mehmet Behzat Canbazoğlu, Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, KTSO Başkanı Ertuğrul Ziya Çetintaş, KTB Başkanı Turhan Altıntel, banka müdürleri, KTSO ve KTB il, ilçe yönetim kurulları ve üyeleri ile çok sayıda işadamı ve tüccar katıldı.

Buradaki panel Kayhan Kuralay’ın kusursuz performansıyla gerçekleştirdiği sunumuyla başladı. Ilk olarak saygı duruşunda bulunuldu ve Istiklal Marşı okundu. Daha sonra konuşmalara geçildi. Ilk konuşmayı KTB Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Altıntel yaptı. Altıntel, konuşmalarında Kırklareli’nin ekonomik durumunu değerlendirdi ve değerlendirmeler sonucunda ortaya çıkan tabloyu sosyal değerlerle katılımcılara aktarmaya çalıştı. Kırklareli’nde 105 parselin satılmış olmasına karşın 35 fabrikanın kurulduğunu, fakat sadece 8 tanesinin faaliyete geçtiğini belirten Altıntel; “Ilimizin teşviğe ihtiyacı var.

Yeterli teşvik alamıyoruz. Birden fazla alanda teşvik almalıyız. Çünkü Kırklareli, Trakya Bölgesi’ndeki sanayi kuşağının içinde.” diye konuştu. Altıntel sırasıyla Dereköy Sınır Kapısı, Kırklareli Üniversitesi, Kırklareli’ndeki tarım ve lisanslı depoculuk hakkında birçok bilgiyi kendi yorum ve önerileri ile birlikte dinleyicilere anlattı.

Dereköy Sınır Kapısı’nın 25 seneden beri açılamadığını ve Edirne’ye çok özendiğini belirten Altıntel konuşmasında, son olarak tüm Trakya’yı ilgilendiren Ergene nehri kirliliğine de değindi.

Altıntel’in zaman zaman esprileriyle katılımcıları güldürdüğü konuşmasının ardından CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek kürsüye geldi. Dibek’te Kırklareli’ne genel bir bakış sergilediği cümlelerinde, ilimizin sorunlarının temelinde yatan sebeplere değindi.

Dibek’in ardından konuşma sırası Hisarcıklıoğlu’ndaydı. Hisarcıklıoğlu, Altıntel ve Dibek’in sonrasında; anlatılanlardan, ziyaretinden, incemele ve gözlemlerinden edindiği notlar ışığında kendi gözüyle bir Kırklareli portresi ortaya çıkardı ve bu portrede sorun olarak kalmış kısımlara nasıl çözüm bulunacağı yönünde anlatımlar sergiledi. Panelin son konuşmacısı Vali Cengiz Aydoğu oldu. O da Kırklareli’nin güçlendirilmesi gereken stratejik yapısına yönelik süregelen hazırlıkları ve Kırklareli’nin ilerleyen zamanlarda yaşayacağı gelişimlerin özetini sundu.

Konuşmaların sonrasında ödül törenine geçildi. 2008 yılında yüksek düzeyde tescil ücreti ödeyen üyelere ödülleri verildi.

Ödül töreninden sonra akşam yemeğine sıra geldi. Hisarcıklıoğlu’nun ağırlanması esnasında yerel özelliklerimizin simgelendiği ikramlar da unutulmadı. Özellikle Kırklareli Üzüm Üreticileri Birliği üyelerinin kendi bağlarının mahsüllerinden ürettikleri hardaliye, en fazla beğeni toplayan ürün oldu. Yerel ikramların ve akşam yemeğinin ardından TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ilimizden ayrıldı.