TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Kırklareli'ne geliyor

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Dereköy Sınır Kapımızı ve Kırklareli Üniversitemizi ziyaret etmek amacıyla Mart ayının ilk haftasında ilimize gelecek.

Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel düzenlediği basın toplantısında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun Mart ayının ilk haftasında ilimize gelerek Dereköy Sınır Kapısı ile Kırklareli Üniversitesi’ni ziyarette bulunacağını belirtti. Yönetim ve Disiplin Kurulu üyelerinin de katıldığı toplantıda Kırklareli Borsası’nın yaptığı çalışmalara da değinen Başkan Altıntel, yeni yönetime seçilen Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi ile de bundan sonra birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarına devam edeceklerini ifade etti. Başkan Turhan Altıntel şunları kaydetti:
“Geçtiğimiz Çarşamba günü ilimizde Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri oldu. Seçimler çok güzel ve uygarca bir hava içerisinde tamamlandı. Seçimler sonucunda tekrar görev alamayan ve yıllardan biredir Kırklareli’ne birçok hizmetlerde bulunan Hasan Buzol ve ekibine şahsım ve meclisim adına teşekkürlerimi sunuyorum.
Bu işler kan değişimidir, görev değişimidir. Bugün biz varız yarın başkası var bu işler böyledir. Yeni seçilen arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra yeni seçilen arkadaşlarımız ile beraber Odalar Birliği nezdinde Kırklareli’ni en iyi şekilde temsil ederek ve Kırklareli’nin sorunlarını beraber düşünerek çözmek şartı ile birlik ve beraberlik içerisinde devam edeceğiz.
* “Süt ve Süt Üreticilerimiz için çalışmalarımız sürüyor”
Bölgemizde Rifat beye aktardığımız konulardan 65 tane süt ve süt üreticisi var. Bunlar bize de üye Ticaret ve Sanayi Odası’na da üyeler. Bunların Çevre Bakanlığı’ndan 2 Mayıs’a kadar Avrupa Birliği Uyum Yasaları’ndan dolayı Atık Su Arıtma Tesisi yapma mecburiyetleri bulunuyor. Bunu 2 yıl erteletmek için müracaatlarımız oldu. İnşallah bunu gerçekleştirerek bu kriz ortamında bu üreticilerimize yardımcı olmaya çalışacağız. Ticaretimizi çok ilgilendiren 711’in ilk fırsatta ya kararname hükmünde ya da iyileştirme şeklinde kesilmesini sağlayıp, ticaret yapan erbaplarımıza katkı sağlamaya çalışacağız.
* TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Kırklareli’ne gelecek
15 gün evvel gelen bizim Yap-İşlet-Devret Modeli ile Dereköy Sınır Kapımızın 2 ay içerisinde Modernizasyonu ile ilgili bütün çalışmalar yapılacaktır. Kapımıza 10 dönüm Orman Bakanlığı’ndan ilave olarak 4 giriş ve 4 çıkış, Free Shoplarla , X-Ray Cihazlarla çok modern Kapıkule’nin minyatürü yapılacaktır. Bunun ihalesi Ankara’da yapılacak, ihaleyi alacak firmayada arkadaşlarımızdan malzeme almaları ile katkı sağlayacağız.
Bu kapıyı hızlı bir şekilde harekete geçirmek için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’nu ziyarette bulunduk. Allah kısmet ederse Mart ayının ilk haftasında ilimize gelecekler. İlk önce Dereköy Sınır Kapımızda incelemelerde bulunacaklar daha sonra da Üniversitemizi ziyaret edecekler. Burada iki oda ile birlikte bir değerlendirme toplantısı da yapabiliriz. Bu değerlendirme toplantısından sonra Üniversitemize katkı sağlamak için bir bağış rica edeceğiz. 
Bugüne kadar KTSO’nun daha evvelki Başkanı Hasan Buzol  ile birlikte 1 minibüs bir de otomobil sözü almıştık. Bunu arttırmak için gayret edeceğiz. Ben kendisine Edirne’nin havasını değiştirdin, bizimde havamızı değiştirmeni istiyorum dedim.
* “Toprak Laboratuarı’nı hayata geçireceğiz”
Maliye Bakanımızın bizlere 250 bin TL’lik bir sözü var. Bizimde katıldığımız bir toplantıda bana bu parayı verdiğini söyledi. Bu para ile binamızın yanında bulunan Un Laboratuarı’nın yanına Toprak Laboratuarı’nı kuracağız. Bölgemizdeki 55 köyü gruplar halinde bölüp bir köyde 5-6 yerden numune alıp o köyün muhtarı ile birlikte insanlarımızı bilinçlendirmek ve yönlendirmek için çalışacağız. Bu tamamen Borsamızın bir katkısı ile olacaktır. Neticede kaliteli bir üretim yapmak zorundayız.
* “Silo yapımına önümüzdeki günlerde başlayacağız”
Karahıdır Yolu’nda 11 dönüm bir yerimiz bulunuyor. Burayı istimlak yada satın alarak 30 dönüm daha büyütüp uzun vadede silolar yapmayı planlıyoruz. Buraları entegre halinde borsamızın çiftçimizle, üreticimizle, tüccarımızla buluşturup orada organize etmeye çalışacağız.” (s)