TOBB Lisesi'nde yangın tatbikatı

TOBB Lisesi'nde yangın tatbikatı

Kırklareli Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) Lisesi Dünya Sivil Savunma günü nedeni ile Sivil Savunma Kulübü, öğrenci ve öğretmenlerine yangın tatbikatı düzenlendi. 27 Şubat Cuma günü gerçekleşen tatbikata Sağlık Müdürlüğü’nden ambulans ekibi, Kırklareli Belediyesi İtfaiye ekipleri, Il Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Kalkan, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Saat 11:00’de siren sesi ile tüm sınıflar, sınıf öğretmenleri eşliğinde belirlenen okul tahliye planına göre okulu 1 dakika 48 saniyede boşalttı. Daha sonra Itfaiye ekipleri okulun camlarına kadar uzattıkları vinç ile öğrenci ve öğretmenleri kurtardılar. Sağlık ekipleri de okulun ikinci katındaki yaralı konumdaki öğrenciyi tatbikat çerçevesinde sedye ile ambulansa taşıdılar. Tahliye esnasında zarar gören 20 öğrenci okul servisleri ile tahliye edildi. Daha sonra öğrencilere ve öğretmenlere itfaiye ekipleri eşliğinde yangın söndürme tatbikatı yaptırılarak, tatbikat sona erdi.

Tatbikatın ardından yine Okul Sivil Savunma Kulübü tarafından Dünya Sivil Savunma Günü’ne ait sivil savunmanın tanımı, görevi ve öneminin altı çizilerek konuşmalar yapıldı ve Sivil Savunma üzerine şiirler okundu. Program yapılan konuşma ve okunan şiirlerin ardından son buldu.