TOKI'deki gergin bekleyiş hala sürüyor

TOKI'deki gergin bekleyiş hala sürüyor

TOKI’deki bilinmezlik hala sürüyor. Bilindiği gibi TOKI ihalesinin yeni sahibi ‘Inta’ firması, eski firmanın çalışanları tarafından tepkiyle karşılanmış ve randımanlı bir görüşme bir türlü sağlanamamıştı.

Eski firma Kobalt Inşaat’tan haklarını alamadıkları için hiç bir yere gitmeyeceklerini belirten taşeron firma çalışanları, yeni firma ‘Inta’nın yetkililerine direneceklerini belirtmişlerdi. Ancak yeni firma, söz vermesine rağmen nedeni bilinmeyen bir sebepten ötürü görüşmelere gelmiyor.

Bu gergin bekleyiş dün de devam etti. 1 yıldan beri mağduriyetleri giderilmeyen ve haklarını almak isteyen eski firma çalışanları, direneceklerini belirterek, bölgeyi terketmeyeceklerini söylüyorlar. Ancak Inta firmasının yetkilileri dün de görüşmeye gelmediler. 

Kırklareli TOKI inşaatı muammasını korurken, zaten yeterince sıkıntıya düşmüş olan vatandaşların üstüne bir de firma çalışanlarının mağduriyeti eklenince, işler iyice içinden çıkılmaz bir hal aldı.

Kobalt Inşaat’ın Kırklareli TOKI’de usülsüz faaliyetlerde bulunduğunu iddia eden firma çalışanları, sözkonusu inşaat alanındaki cami yapısının parasının alındığını ama caminin yapılmadığını, okul inşaatının da bitirilip eğitim verilebilir durumda gösterildiğini kaydettiler.

Aylardan bu yana hiçbir faaliyetin sürmediği TOKI bölgesini gazetemiz geçtiğimiz aylarda fotoğraflamış, manzaranın içler acısı halini, siz değerli okuyucularımıza sunmuştuk. TOKI inşaat alanı adeta yağmalanmış bir çöp alanıan dönmüş, birçok vatandaşın umutları da bu çöplerin arasına karışmıştı.

Işte umut bekleyen bu insanların arasına bir de TOKI çalışanları girdi. TOKI alanında sabahın erken saatlerinden, akşama kadar gergin bir bekleyiş sürdüren firma çalışanları, tek amaçlarının haklarını almak olduğunu söylediler.

Çalışanlar; “Bizler Kobalt Inşaat firmasından hakkımızı almadığımız sürece buradan ayrılmayacağız. Yeni yüklenici firmaya da tepkimizi bu yönde göstereceğiz. Çünkü Kobalt Inşaat’ın yaptığı haksızlıklar ortada. Bunca çalışana karşı büyük bir sorumluluğu var. Bizler bu konudaki direnişimizi sürdüreceğiz. Bu yüzden inşaat alanında bekliyoruz” dediler.

Kırklareli TOKI’de verilen sözler tutulmamay devam ederken, inşaat alanında da böyle sorunlar hakimiyetini sürdürüyor. Olan yine “TOKI”zede vatandaşa oluyor...