"TOKİ"zedeler; "Olan yine fakir fukaraya oldu"

'TOKİ'zedeler; 'Olan yine fakir fukaraya oldu'

28.05.2009 tarihinde, Önadım Medya Grubu yayın organı, Kırklar Haber gazetesinde yayınlanan “Kırklareli’de TOKI rezaleti” haberinin ve Kırklar TV’de yayınlanan TOKI görüntülerinin ardından, mağdur “TOKİ”zedelerin haykırışı daha da arttı. Elektronik-posta, telefon ve okuyucu mektupları ile gazetemize ulaşan “TOKİ”zedeler endişelerini gazetemiz aracılığı ile dile getirdiler.

Kırklareli’de, 2006 yılının Ağustos ayında Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKI) tarafından yapımına başlanan ve 20 ayın sonunda; yani 2007 Aralık ayında hak sahibi vatandaşlarımıza teslim edileceği taahhüt edilen, 456 adet toplu konut, 1 sağlık ocağı, 24 derslikli bir okul, ticaret merkezi ve cami inşaatı hala tamamlanamadı. 2009 yılının Haziran ayına gelmemize rağmen, bu konuda büyük sıkıntı yaşayan vatandaşlarımızın mağduriyeti sürüyor.   Ayrıca inşaatların ihalesini alan 2. firma da iflas ettiğini açıkladıktan sonra, ihalenin TOKI tarafından 2009 Mart ayı tarihi itibariyle fesh edildiği belirtildi.

TOKI inşaatının son halini siz değerli okuyucularımıza aktaran Kırklar TV’deki görüntüler ise, kötü durumu adeta gözler önüne seriyor; TOKI inşaat alanında, inşaat malzemeleri gelişigüzel etrafa saçılmış, tuğla, çimento, seramik gibi konutların ana iskeletini oluşturan malzemeler yağmur ve çamura aldırış etmeden açıkta bırakılmış. Konutlarda ise; yerlere döşenen seramikler sökülmüş, boyalar kabarmış, kimi yerde bitmiş görüntüsü verilmek için takılmış olan pencere ve kapılar yerinden sökülmüş. Yine Onlarca torba çimento, yağmur altında kaldığı için kullanılamadan donmuş, yüzlerce tuğla yerlerine konmadan kırılmış ve parçalanmış bir vaziyette.

İşte bu durum “TOKİ”zedeleri artık isyan noktasına getiriyor. Kırklar Haber Gazetesi’nde yayınlanan haberin ardından, www.kirklartv.com web sitesinde yayınlanan TOKI görüntülerini yorumlayan mağdur vatandaşımızın haykırışını; noktası, virgülüne dokunmadan sizlerle paylaşıyoruz;

“Kırklar Haber Gazetesi’ndeki haberi görünce çok üzüldüm. Bizler elimizdeki avucumuzdaki tüm birikimimizi “kısa sürede ev sahibi olabiliriz” diye TOKİ’ye yatırmıştık. O zamanlar Sayın Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam; “Size TOKİ’yi getirdik” diye sahipleniyordu. Şimdi nerede kendisi? İş yarım kaldı, binalar telef oldu. Kimse sahip çıkmıyor. Bizlerin yatırdığı paralar “ölü yatırım” oldu. Taksit ödemeleri durduruldu. Ama ana paraya her yıl memur maaş zammına göre faiz işlemeye devam ediyor.

Ayrıca kira ödemeye de devam ediyoruz. Bilmiyorum bu iş nasıl olacak? Olan yine fakir fukaraya oldu. Kimse de çıkıp bir açıklama  yapmıyor.”