TOKI zedelerden Milletvekili Sarıçam'a sitem

TOKI zedelerden Milletvekili Sarıçam'a sitem

2006 yılının Eylül ayından bu yana devam eden Kırklareli TOKI konutlarındaki karmaşa hala çözülmedi. Gazetelerimize gönderdikleri mail, faks ve telefonlarla ulaşan mağdur vatandaşlar TOKI konutlarının hala teslim edilmemesi ve inşaatın uzun bir zamandan bu yana durmuş olması karşısındaki tepkilerini dile getirdiler.

TOKI konutlarının inşaatına başlanmasının ardından 20 ay içerisinde anahtar teslimi yapılacağını söyleyen vatandaşlar. aradan 3 yıl geçmesi ve TOKI inşaatından yaşanan olumsuzlukların gün geçtikçe arttığını kendilerinin bu durum karşısında mağdur olduklarını söylediler. AKP Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam’ın yerel seçimler öncesinde TOKI konutlarının Haziran ayı içerisinde teslim edileceğini de belirten TOKI mağdurları “AKP Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam konunun arkasında durmadı.

Bir iktidar partisi Milletvekilinin yaşanan bu olaylara karşı sessiz kalmasını tepki ile karşılıyoruz. Kendisi TBMM’de 62 bin vatandaşı temsil ediyor. Bizlerin verdiği oylarla iki dönemdir milletvekili.          

Diğer illerde bizden sonra yapımına başlanan TOKI konutları sahiplerine teslim edildi, fakat bizimkiler hala inşaat halinde ve ne zaman verileceği meçhul. TOKI konutlarının yapımını üstlenen KOBALT İnşaat’ın iflas etmesinden dolayı konutların yapımının durduğu söyleniyor. TOKI konutları başladığından bu yana kaç tane müteahhit değişti bilmiyoruz. En son Haziran ayı içerisinde yeni ihale yapılarak TOKI konutlarının başka bir inşaat firmasına verileceği söylenmişti. Ama ondan da henüz ses çıkmadı. Konutlarda bulunan inşaat malzemelerinin çevredeki vatandaşlar tarafından yağmalandığı söyleniyor. Bizler yaşanan bu durum karşısında üzüntü içerisindeyiz. Bizlere tam olarak kesin bir açıklama yapılmıyor. AKP Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam’ın Kırklarelili vatandaşların arkasından durması ve konunun takipçisi olmasını istiyoruz.” dediler.

TOKI konutlarından yaşanan bu sorunlar günden güne devam ederken, zor şartlar içerisinde paralarını ödeyen ve bir an önce sahip olmak isteyen vatandaşlar ise evlerine geçecekleri günleri umutla bekliyor.