Topbaş; "Kırklareli'ni tahminlerimin çok üstünde güzel buldum ve buradan çok etkilendim"

Topbaş; 'Kırklareli'ni tahminlerimin çok üstünde güzel buldum ve buradan çok etkilendim'

Dün ilimize bir ziyaret düzenleyen AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, önce Vali Aydoğdu’yu makamında ziyaret etti.

Ardından DSI Yazlık Tesislerinde öğle yemeği yiyen Topbaş, daha sonra AKP Kırklareli Il Başkanlığı’na geçerek burada açıklamalarda bulundu.

Kadir Topbaş ilk olarak saat 12:30’da Kırklareli Valiliği’ne geldi. Burada Vali Cengiz Aydoğdu tarafından karşılanan Topbaş’ın gelişinde; Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, AKP’li ilçe ve belde belediye başkanları ve partililer de hazır bulundu. Buradan binaya giren Topbaş, önce Valilik defterini imzaladı. 

Daha sonra makama geçen Topbaş, beraberinde Vali Cengiz Aydoğdu, AKP Il Başkanı Yurdaer Ulus, AKP Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam ve AKP teşkilat üyeleriyle birlikte sohbet etti. Buradaki konuşmalarda Kadir Topbaş, Vali Aydoğdu’nun Kırklareli’ye tayini olmasından dolayı duyduğu mutluluğu ifade etti ve Kırklareli’ye ilk defa geldiğini belirterek, kendisine gösterilen sıcak karşılama ve yakın ilgiden dolayı başta Vali Aydoğdu olmak üzere herkese teşekkür etti.

Konuşmaların sonrasında Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu tarafından Topbaş’a bir plaket takdim edildi. Hemen akabinde ise Topbaş’da Aydoğdu’ya günün anlamına yönelik ve Istanbul’a özgü bir plaket armağan etti.

Valilik ziyaretinin ardından Kadir Topbaş, Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu ve AKP Il Teşkilatının mensuplarıyla birlikte uzun bir konvoy eşliğinde DSI Yazlık Tesisleri’ne geldi. Burada beraberindekilerle bir öğle yemeği yiyen Topbaş, aynı zamanda Kırklareli Barajı hakkında da teknik bilgiler aldı. Il Emniyet Müdürü Mehmet Behzat Canbazoğlu, AKP Merkez Ilçe Başkanı Hamit Orakçı, Kadın Kolları Başkanı Tülay Tuncay Peker, Gençlik Kolları Başkanı Ilker Kayrak, idari amirler ve çok sayıda partili de yemeğe katılanlar arasında bulunuyordu. Yemeğin ardından Topbaş, önce Vali Aydoğdu’yla daha sonra, AKP Il Teşkilatı mensuplarıyla ve son olarak AKP’li ilçe ve belde belediye başkanlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Buradan konvoy halinde tekrar il merkezine gelen Topbaş, Cumhuriyet Meydanı’nda araçtan inerek, yaya bir vaziyette Cumhuriyet Caddesi’nde esnafla ve vatandaşlarla selamlaştı. Kırklareli’lilerin büyük ilgi gösterdiği Topbaş, buradan Fevzi Çakamak Bulvarı’na, oradan da yine yürüyerek AKP Il Başkanlığı’na geçti.

Il Başkanlığı’nda Topbaş’a Kırklareli’yi her yönüyle detaylı bir şekilde anlatan bir rapor dosyası takdim edildi. Burada bir konuşma yapan AKP Il Başkanı Yurdaer Ulus; “Sayın başkanım hoşgeldiniz. Bize onur, keyif ve bereket verdiniz. Burada sizin görüşlerinizden, tecrübelerinizden hem bizim, hem de 11 tane belediye başkanımızın da istifade edeceğini düşünüyorum.” dedi.

Ardından Kadir Topbaş bir konuşma gerçekleştirdi ve  şunları kaydetti:

“Ben de sayın il başkanımıza ve beraberindekilere teşekkür ediyorum. Yerel yönetimlerdeki belediye başkanlarımıza başarılar diliyorum. Özellikle siyasetin uzun yolculuğunda birlikteyiz. Partimiz Türkiye’de son yerel seçimlerden büyük başarıyla çıkmıştır. Bizler partimizin ilke ve prensipleri dahilinde, ülke gelişimi ve kalkınması için uğraşıyoruz. Istanbul’da yapılan yardım ve hizmetler farklı değerlendirmelerle karşılanıyor. Örneğin günde 800 bin insan taşıyan metrobüs, çok başarılı olmasına rağmen metroya binenler değil tarafından değil, izleyenler tarafından tenkit ediliyor. Bizi çekemeyenler, hizmetlerimize tahammül edemeyenler, bizi yıpratmaya çalışıyor. Bizim bütün idealimiz bu ülkeye hizmet etmek ve geleceğe taşımaktır. Partimizin her kademesi bizim gücümüzdür. Bizim ilke ve anlayışlarımız vardır. Bu ülkeyi hak ettiği yere taşımak en büyük idealimizdir. Insan kişisel hayatını ve eğitim hayatını kendi berliler. Ama siyasi hayat duruş, tavır ve güvenilirliğiniz ile 3. kişiler tarafından belirlenir. Biz siyasetin bu perspektifinde oturuyoruz. Insan herşeyi affeder ve ama adam yerine konmamayı affetmez. Biz de halkımızla beraber yürümeye çalışıyoruz. Bizim tarzımız budur.”

Kırklareli’ye ilk defa geldiğini söyleyen Topbaş; “Burası tahminlerimin çok üstünde güzel çıktı, çok etkilendim.” dedi.

Son olarak Kadın Kolları Başkanı Tülay Tuncay Peker’de Topbaş’a, Kırklareli’yi ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. Bu konuşmaların sonrasında Topbaş, Il Başkanlığı makamında ilçe ve belde belediye başkanlarıyla bir süre basına kapalı olarak görüşmelerde bulundu. Görüşmelerin sonrasında Topbaş, il binasından ayrılarak Istanbul’a gitmek üzere yola çıktı.