Topçu Baba etkinlikleri 13. kez halkla buluşuyor

Topçu Baba etkinlikleri 13. kez halkla buluşuyor

Her yıl Haziran ayının üçüncü cumartesi günü gerçekleştirilen Topçu Baba Kültür Etkinlikleri bu yıl 20 Haziran 2009 Cumartesi günü yapılıyor.

Başkanlığını Hasan Cihan'ın yaptığı Topçu Baba Kültürünü Anma ve Yaşatma Derneği, yine halkla buluşmak için hazırlıklarını tamamladı.

Yıllardır kurban geleneği olarak süren Topçu Baba etkinliği, bu yıl 13 kez düzenli bir dernek etkinliği olarak gerçekleşecek. Topçu Baba Kültürünü Anma ve Yaşatma Derneği, 13. etkinlikte de duyarlı ve değerli Halk Müziği sanatçılarıyla toplumu buluşturacak.

Çok sayıda dana, koç ile tavuk ve horozun kurban edildiği etkinliklerde gelen konuklara yemek ikramı da yapılacak.

Sabahın erken saatlerinde başlayan hazırlığın ardından kurbanlar kesilip kazanlara doldurularak ateşlere konacak. Saat 13.00'de başlayacak proğramda  bu yıl özellikle yerel sanatçılar sahne alacak. Bu anlamda, yöresel ve genel bazda pek çok müzik emekçisi emeklerini halka sergileyecek.

Türkülerin yanı sıra, semah gösterileri sunulacak, şiirler okunacak, konuşmalar yapılacaktır.

Artık bu yörede belirli bir isme kavuşmuş Topçu Baba Canları Semah Ekibi, etkinlikte yine sahnede yerini alacak. Hasan Öztürk'ün kurduğu Topçu Baba Canları Semah Ekibi Kırklareli ve Istanbul'da iki ayrı koldan hazırlıklarını sürdürdü. Ayrıca, Hasan Öztürk tarafından kurulan ve aynı kişilerden harmanlanan Topçu baba Canları Türk Halk Müziği Korosu da girişte ve sonda olmak üzere deyişlerle toplumun huzuruna çıkacak.