Topçu Baba Kültür Merkezi için bütün Canlar bir oldu

Kırklareli merkez ilçe Cumhuriyet Mahallesi 200 Konutlar Mevkii'nde 3 Dekar alana yapılacak olan Topçu Baba Kültür Merkezi'nin tanıtımı için Topçu Baba'yı Anma Kültür ve Sanat Derneği tarafından düzenlenen gecede bütün 650 Can bir araya geldi.

Topçu Baba’yı Anma Kültür ve Sanat Derneği tarafından Kırklareli merkez ilçe Cumhuriyet Mahallesi 200 Konutlar Mevkii’nde 3 Dekar alana yapılacak olan “Topçu Baba Kültür Merkez için Gelin Canlar Bir Olalım” sloganı ile Kırklareli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Eğitim ve Kültür Salonu’nda bir gece düzenlendi. 01 Mayıs 2009 Cuma günü saat 20.00’de düzenlenen geceye; Kırklareli Vali Yardımcısı Volkan Köksal, Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Kofçaz Belediye Başkanı Nuri Çalışkan, Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ali Kenanoğlu, Alevi Bektaşi Federasyonu MYK Üyesi ve Eğitim Bilim Sekreteri Hatice Köse Altınışık, Topçu Baba’yı Anma Kültür ve  Sanat Derneği Başkanı Hasan Cihan, Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP Kırklareli İl Başkanı İhsan Kazan, Dedeler, Babalar, Amcalar ve 650 civarında Can katıldı.
Gecenin açılış konuşmasını yapan Topçu Baba’yı Anma Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Hasan Cihan tüm katılımcılara hoş geldiniz diyerek, yapılacak olan Topçu Baba Kültür Merkezi için tüm Canları bir olmaya davet ederek şunları kaydetti:
“Kültür Merkezimizin bize tahsis edilmesinde katkı ve yardımlarını bizden esirgemeyen Sayın Belediye Başkanımız Cavit Çağlayan’a ayrıca yapmış olduğu katkılarından dolayı Yönetim Kurulu ve tüm Canlarımız adına teşekkür ederim. Sevgili Dostlar; 1997 yılında kurulan derneğimizin Kurucu Başkanı Şerif Bodur, 2. Dönem Başkanı Selahattin Dağ, 3. Dönem Başkanı Hasan Cihan, 4. Dönem Başkanı Muzaffer Engin, 5. Dönem Başkanı Mustafa Can ve 6. Dönem Başkanı  olarak ben, Yönetim kurulu üyelerimiz ve bu yola gönül vermiş tüm canlarımızın çalışma ve katkıları gayesinde buralara geldik.
Amacımız umut dolu, ışık dolu güzel günlere ulaşmak. Bize yüzyıllardan beri ışık tutan kültürümüzün önderleri ve Topçu Babamızın ışığını gönüllere ulaştırmak. Pirimiz Hünkar Hacı Bektaşi Veli'nin “Eline, diline, beline sahip ol” felsefesinin insanlığa rehber olmasını sağlamaktır. Bizi geleceğe taşıyacak olan gençlerimizi bu ışık ve felsefe ile yetiştirerek, çağdaş, demokrat, ileri görüşlü bir yapıya kavuşturmaktır.
Bugüne kadar, bizi biz yapan, bu güzel felsefemizin tüm insanlığa rehber olmasını diliyoruz. Topçu Baba Kültür Evi'ni sizlerin bugüne kadar göstermiş olduğunuz destek ve bugünden sonra da göstereceğiniz maddi ve manevi destekler ile açıp umut dolu, güzel günlere ulaşmış olacağız.”
Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan yapılacak olan Topçu Baba Kültür Merkezi’nin sadece belli bir kesim için değil tüm Kırklareli için bir kazanç olacağını belirterek şunları söyledi:
“Topçu Baba’yı Anma Kültür ve Sanat Derneği gözlemlediğim kadarıyla çok önemli etkinlikler düzenleyerek faal bir şekilde bulunuyor ve bu etkinliklerinin kalitesini de arttırarak devam ettiriyor. Yine önümüzdeki günlerde Topçu Baba Etkinlikleri olacak, ancak ondanda önemlisi Topçu Baba Kültür Merkezi’nin temelini atmayı düşündüklerini öğrendik.
Biz tabiî ki Belediye Başkanı olarak bundan önce elimizden geldiği kadar yasal imkanlar dahilinde katkıda bulunduğumuz yerin temelini atmak için, gerek diğer faaliyetlerde gerekli desteği vermeye devam edeceğiz.
Böyle bir projenin gerçekleşmesi sadece Topçu Baba’yı Anma Kültür ve Sanat Derneği ve Canlar için değil Kırklareli için de bir kazançtır. Bu Kültür Merkezi’nde her türlü sosyal faaliyet ve kültür faaliyetlerinin yapılacağını düşünüyorum. Bu merkezin başta sizlere olmak üzere tüm Kırklareli’ne hayırlı olmasını diliyorum”
Daha sonra konuşma yapan Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ali Kenanoğlu bazı kesimlerin Bektaşilerle Alevileri birbirinden ayırmak istediklerini dile getirerek buna meal vermemek için bu federasyonu kurduklarını belirtti.
Konuşmaların ardından Topçu Baba’yı Tanıtım Filmi Sinevizyonu izlettirildi. Daha sonra Hasan Öztürk’ün yönetiminde Topçu Baba Canları Topluluğu tarafından çeşitli eserler seslendirildi. Gece de ayrıca makbuz karşılığında bağış toplandı. Mehmet Tiryaki ve Mehmet Budak tarafından saz eşliğinde seslendirilen Deyişler ve Nefesler ile gece sona erdi. (s)