Toplantı saatinin kararlaştırılmasında gergin anlar

Toplantı saatinin kararlaştırılmasında gergin anlar

Kırklareli İl Genel Meclisi’nin Şubat ayı birleşimi dün Kırklareli Il Özel Idaresi Il Genel Meclisi Salonunda saat 10.30’da yapılan toplantı ile başladı. Yoklama ve geçen birleşime ait tutanak özetinin okunmasıyla başlayan toplantıda gündemin üçüncü maddesi olan ilimiz Lüleburgaz ilçesi Sarıcaali Köyü, Sarımsaklı mevkiinde, 13690.00 metrekare yüzölçümlü, Mustafa Ateşoğlu’na ait taşınmaz üzerinde “Süt toplama ve yem depolama tesisi” kurulması amacıyla hazırlanan imar ve bayındırlık planlarının incelenmesi hususunda imar ve bayındırlık komisyonunca hazırlanan rapor görüşüldü.

Hazırlanan raporu okuyan meclis üyesi Recep Türküsev taşınmaz üzerinde herhangi bir bina olmadığı ve hazırlanan rapor neticesinde herhangi bir sakınca olmadığını belirtti.

Daha sonra ise gündemin üçüncü maddesi meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi. Üçüncü maddenin görüşülüp kabul edilmesinin ardından ise meclis üyesi Hasan Dağ söz alarak “Bildiğiniz gibi taşımacıların sorunu var. Buna bütçe komisyonu ve Il Özel Idaresi tarafından bir çözüm bulunsun.” dedi.

Daha sonra ise yine gündem dışı söz alarak konuşan meclis üyesi Mustafa Altıntaşı “Bildiğiniz gibi fakir fukarra fonu adında bir kurum var. Resmi heyette ben ve Sadık Aykanat var. Bu fon ile ilgili olarak bugüne kadar herhangi bir göreve çağırılmadık. Yüce meclisin bana gösterdiği iyi niyeti iade etmek zorundayım. Bir genelge var. Mütevelli heyetinde il genel meclis üyeleri kendilerini seçmemelidir. Bana gösterdiğiniz iyi niyete teşekkür ediyor, aldığım bu görevi geri iade ediyorum.” dedi. Meclis üyesi Mustafa Altıntaşı’nın sözlü önergesinin ardından söz alan Ibrahim Tezan “Bunu meclis gündemine alarak burada tartışalım.” dedi.

Daha sonra ise başkan Sadık Aykanat Il Genel Meclisi’nin Şubat ayı birinci birleşimini kapadı.

Başkan ne derse o olur

Sözlü önergelerin belirtilmesinin ardından Il Genel Meclisi’nin Şubat ayına ait birinci birleşimini kapayan Başkan Sadık Aykanat’ın yarın (bugün) Şubat ayı ikinci birleşimini herhangi bir neden belirtmeden saat 13.30’da gerçekleştireceğiz demesi üzerine toplantıda gergin anlar yaşandı. Meclis üyesi Suat Toktar Başkan Sadık Aykanat’a “Sayın başkanım toplantının 13.30’da yapılmasının nedenini öğrenmek ve bununda oylamaya sunulmasını istiyoruz.” dedi.

Başkan Sadık Aykanat Suat Toktar’ın bu sorusuna karşılık “Sabah başka bir toplantıya katılacağımdan dolayı Şubat ayı ikinci birleşimini saat 13.30’da gerçekleştiriyoruz. Oylama yapmaya gerek yok.” diyerek toplantı salonundan ayrıldı. Başkan Sadık Aykanat’ın bu tavrını şaşkınlıkla karşılayan Suat Toktar meclis üyesi Ibrahim Tezan’dan oylama yapmasını istedi. Meclis üyesi Ibrahim Tezan “Başkan tarafından kapatılan oturumu yeniden açamayız. Oylama yapılması veya toplantı saatinin belirlenmesi başkanın elinde, bu konuda yapabileceğimiz birşey yok.” dedi.

Yaşanan bu durumun ardından meclis üyeleri toplantı salonundan ayrıldılar. Il Genel Meclisi’nin Şubat ayı ikinci birleşimi bugün saat 13.30’da gerçekleşecek.