Toplantında çıkan sonuç; "İl Milli Eğitim ile Gençlik Spor İl Müdürlüğü beraber hareket etmeli"

Toplantında çıkan sonuç; 'İl Milli Eğitim ile Gençlik Spor İl Müdürlüğü beraber hareket etmeli'

Gençlik ve Spor İl Müdürleri Toplantısı, 26-28 Şubat tarihlerinde Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ İl Müdürleri’nin de katılımı ile Adana’da gerçekleştirildi. Toplantıda, en dikkat çekici konuşmayı Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Remzi Kaya gerçekleştirdi. “Gençlik Spor olmadan, Milli Eğitim düşünülemez” savını destekleyen Kaya; “Milli Eğitim Bakanlığı ve Gençlik Spor Genel Müdürlüğü birbirini tamamlamalı. Tek başımıza Zeybek değil Halay çekmeliyiz. Artık iki kurum arasında da ön yargı yok edilmeli” dedi.

Kırklareli Gençlik ve Spor Il Müdürü Ata Karataş, Edirne Gençlik ve Spor Il Müdürü Emin Küçük ile Tekirdağ Gençlik ve Spor Il Müdürü Şevket Demirkaya’nın da katıldığı toplantıda, Milli Eğitim Bakanı Müsteşar Yardımcısı Remzi Kaya şunlar kaydetti; 

“Yıllardır ilk defa ciddi anlamda bir araya geliyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı ve Gençlik Spor Genel Müdürlüğü birbirini tamamlamalı. "Tek başımıza Zeybek değil Halay çekmeliyiz." Artık iki kurum arasında da ön yargı yok edilmeli. Kağıt üzerinde değil gerçekte uygalanabilinir bir protokol imzalamalıyız. "Ne Gençlik. Spor, Milli Eğitimsiz, ne de Milli Eğitim Gençlik Sporsuz olur." Hepimizi yetiştiren zaten Milli Eğitim değil mi? Sporu ve Eğitimi hep birlikte  yapmalıyız.

Belediyelerde atıl durumda olan Tesisler var. Milli Eğitimdeki Spor salonları ve Gençlik spordaki salonlar 24 saat kullanıma açık olmalıdır. Milli Eğitim Bakanlığı olarak sizden destek istiyoruz. Okul Müdürleri olaya sıcak bakmalılar. Spor kültürünü aşılayalım.

Spor sadece futbol değildir. Gençlik Spor Il Müdürlerinden ricam; "Ne olur insanımızı sokaktan salona çekelim. Salonlar milletin. Beden Eğitimi öğretmeni sahada olmalıdır. Herkes alanında çalışmalı. Biz size bir söz veriyoruz; ortak çalışmalarda Gençlik Spor Genel Müdürlüğü’nün temsilcisi olacağız, merak etmeyiniz. Il Milli Eğitim ile Gençlik Spor Il Müdürlüğü beraber hareket etmeliler.”

Tüm Federasyon Başkanlarının kısa kısa konuşmalar gerçekleştirdiği toplantıda, Gençlik ve Spor Il Müdürleri de görüşlerini aktarma fırsatı buldu. Bu kapsamda Kırklareli Gençlik ve Spor Il Müdürü Ata Karataş şunları kaydetti;

“2008'de atılan Milli Eğitim Bakanlığı ve Gençlik Spor Genel Müdürlüğü’nün işbirliğinin çok kısa zamanda meyvelerini vereceğine kalpten inanıyorum. Doğrusuda bu değil mi? Gençlik Spor Genel Müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği iki bakanlık arasında Türk sporu açısından büyük ivme kazandıracaktır.

Uzun vadede 2020/Istanbul Olimpiyatları neden olmasın. Milli Eğitim Müdürleri özellikle Gençlik ve Spor Il Müdürlüğü ile beraber dirsek teması yapmalılar. Milli Eğitim Bakanlığı projesi güreşte 2002 yılında hayata girdi protokol imzalandı ama bir türlü Bursa dışında hayata geçemedi. Inşallah bu dönemde umutluyum. Ilimizde Okullarda spor, sınav sistemi yüzünden istediğimiz aşamaya gelemedimaalesef !! Peki çocuklarımız bu yoğun tempo da nasıl deşarj olacaklar ve stres atacaklar? Mutlaka tek ilacı spordur. Başta Milli Eğitim Olmak üzere daha fazla bizlere destek verilmeli.

Gençlik Spor Genel Müdürlüğü Spor kuruluşları dairesi, Kırklareli ilinde toplam 159 okula malzeme verdi. Işini çok iyi yapan Beden Eğitimi Öğretmeni de var, yapmayan da !!Milli Eğitim Bakanlığı dışında SHÇEK ve YIBO salonları da Türk sporu için tam kapasite kullanılabilinmeli.”

27 Şubat Cuma günü Adana Seyhan Otel'de devam eden GSGM Il Müdürleri Değerlendirme ve Planlama Toplantısına Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Adana Valisi Ilhan Atış ve diğer yetkililer katıldı.

Bakan Başesgioğlu yaptığı konuşmada, "Spor kültürü ve eğitimin egemen olduğu toplumlarda sağlıklı yaşama, barışı, kardeşliği en üst seviyede gözlemliyoruz. Spor kültürü ve eğitimi esaslı bir parça olarak görmekteyiz. Çocuklarımızın sırtında çok ağır bir müfredat yükü var. Öğretmen ve aileler çocukları daha çok zamanlarını eğitimde geçirmelerini istiyorlar. Okullarımızı ve çocuklarımızı spordan uzak tutarak çocuklarımızın sağlıksız yetişmesine nedendir. Okullarda spor kültürü ve eğitiminin hak ettiği değerin kazanmasını istiyoruz” dedi.

Genel Müdür Yunus Akgül ise yaptığı konuşmada; "Adana'daki toplantımızın ana teması da etle tırnak gibi birbirinden ayrı düşünülemeyecek olan MEB ile ilişkiler olarak belirlendi. Sporcu kaynağımız olan okullardaki beden eğitimi derslerinin artırılması, çocuk ve gençlerimizin spora yönlendirilmesi, kaynaklarımızın ortak kullanımı konularında aynı düşünceleri paylaştığımızı dünkü oturumlar neticesinde öğrendik. Sporumuzun tabanını yetiştiren il müdürlerimiz ile tavanını yani elit sporcuları yetiştiren federasyonlarımız burada bir araya gelerek ortak projeler geliştirmeye çalıştılar ve görüş alışverişinde bulundular" dedi.

Bu arada Il müdürleri web tasarımı yarışmasında da Tekirdağ ilimiz birinci oldu. Yarışmada dereceye giren Gençlik ve Spor Il Müdürlüklerinin ödülleri, Bakan Başesgioğlu ve Genel Müdür Akgül'ün katılımıyla sahiplerine verildi.

Yarışmaya 78 Gençlik ve Spor Il Müdürlüğü, sahip oldukları resmi web siteleriyle katıldı ve yarışmanın birinci aşamasında ilk 20'de yer alan web siteleri, ikinci aşamada yarıştı.

GSGM'nin, sporla ilgili tüm kurum ve kuruluşların internet siteleri aracılığıyla sundukları hizmetlerin daha verimli olmasına katkıda bulunmak, başarılı internet sitelerini teşvik edip, halka duyurarak sporda iletişimi güçlendirmek amacıyla gerçekleştirdiği ve ikinci serisini "GSGM Il Müdürlükleri WebCup Yarışması" adı altında düzenlediği organizasyonda, ilk 5'e giren Tekirdağ, Rize, Adıyaman, Istanbul ve Kocaeli Il Müdürlükleri ödüllendirildi.