Toplu nikah ve sünnet gelenekselleşiyor

Hüseyin Avni Coş'un ilimize Vali olarak atanmasıyla yapılmaya başlanan toplu nikâh ve sünnet şölenleri, geleneksel hale geliyor.

3 yıl önce ilki yapılan nikâh ve sünnet şöleninin bu yıl ikincisi yapılacak. Böylece Kırklareli’nde toplu nikâh ve sünnet şöleni geleneksel hale geliyor. Genellikle roman vatandaşların katıldığı şölen, katılacak ailelere büyük sevinç yaşatıyor. Bu kapsamda şölende yer alacak çocukların sünnetleri dün Kırklareli Devlet Hastanesi’nde yapılmaya başlandı. Kırklareli Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından merkez ilçede “Toplu Nikah ve Sünnet Şöleni” düzenlenecek. 07 Şubat 2009 Cumartesi günü saat 16.00’da Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenecek olan şölen için hazırlıklar son hızıyla devam ediyor.
Bu hazırlıklar kapsamında yapılacak olan Sünnet Şöleni’ne katılacak olan sünnet çocuklarının kesimlerine dün Kırklareli Devlet Hastanesi’nde başlandı. Sünnet çocukları aileleri ile birlikte sabahtan itibaren Kırklareli Devlet Hastanesi’ne gelerek sevklerini aldılar. Kırklareli Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ömür Süzen’in gözetiminde dün 10 çocuk sünnet oldu. Sünnetleri Opr. Dr. Mustafa Topçuoğlu ile Dr. Mustafa Topçuoğlu gerçekleştirdi.
Sünnet için Kırklareli Devlet Hastanesi’ne getirilen çocuklar gözyaşlarını tutamazken, aileleri de onların ağlamalarına ortak oldular. Çocukların sünnet ettiren aileler; “Allah Valimizden razı olsun. Maddi durumlarımız iyi olmadığı için çocuklarımız sünnet ettiremiyorduk. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı sayesinde çocuklarımızı masraf yapmadan sünnet ettireceğiz. Düzenlenecek olan şölende de doyasıya eğleneceğiz. Tüm emeği geçenlerden Allah razı olsun” diyerek duydukları memnuniyeti dile getirdiler.
Edinilen bilgilere göre, yapılacak olan şölen için 50’den fazla çocuğun peyder pey sünnet ettirilecek. Ayrıca yine şölene katılacak olan 85 çiftin nikahlarının da kıyılması için işlemlerin başlatıldığı öğrenildi. (s)