Toplum Destekli Polis Büro Amirliği Kırklareli'nde 1 Nisan'da hizmette

Kırklareli'nde Toplum Destekli Polis Büro Amirliği kuruluyor. Bu birimde görev alacak olan 1'i Bayan 4 Polis Memuru'nun eğitimleri de devam ediyor.

Kırklareli’nde Toplum Destekli Polis Büro Amirliği kuruluyor. Bu birimde görev alacak olan 1’i Bayan 4 Polis Memuru’nun eğitimleri de devam ediyor. Eğitimler tamamlandıktan sonra kendilerine has üniformaları ile bu görevliler il merkezinin en hareketli cadde ve sokaklarında görev alacaklar. O mahalle veya caddelerin sürekli polisi olacaklar. Bu yerlerde bulunan işyeri sahipleri ile devamlı irtibat içerisinde olacak bu polisler işyeri sahiplerini ziyaret ederek dert ve şikayetlerini dinleyecekler. İşyeri sahipleri de her türlü polisiye olayında bu polislere müracaat edecekler.
Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü’ne gönderilen genelgeye göre bu zaman kadar 46 İl’de mevcut bulunan Toplum Destekli Polis Büro Amirliği’nin Kırklareli’nde de 01 Nisan 2009 tarihinden itibaren hizmet vermeye başlayacağı öğrenildi.
Yetkililerde bu birimin ilimizde hizmet vermeye başlayacağını doğrularken, bu birimde görev yapacak olan personelin seçiminin yapıldığını ve personelin eğitimlerinin başlatıldığını kaydettiler. Bu birimin Kırklareli merkez ilçede görev yapmaya başlaması ile birlikte zaten suç oranı bakımından en düşük illerin başında gelen Kırklareli’nde suç oranlarının sıfırlanabileceği ifade edildi. (s)