Toplum Merkezi'nde düzenlenen kursla, engeller aşılıyor

Toplum Merkezi'nde düzenlenen kursla, engeller aşılıyor

Kırklareli Halk Eğitim Merkezi, Iş-Kur Il Müdürlüğü ve Sosyal Hizmetler Toplum Merkezi Il Müdürlüğü’nün ortaklaşa çalışmasıyla, engelli vatandaşlarımıza yönelik olarak açılan “Ev Aksesuarları Süsleme Kursu” 10 Kasım tarihinde faaliyete başladı.

Kocahıdır Mahallesi Kurtuluş Caddesi üzerinde yer alan Sosyal Hizmetler Toplum Merkezi’nde devam eden kursta şu anda 10 tane kursiyer bulunuyor. Dün, Toplum Merkezi’nde tanıtımı yapılan kursa;

Türkiye Sakatlar Derneği Kırklareli Şubesi Başkanı Irfan Özleklioğlu, Başkan Yardımcısı Mehmet Özbilen, Şube Sekreteri Arif Uzunoğlu, Mahalli Sekreter Bahadır Genim, Yönetim Kurulu Üyesi Savaş Eskici ve Iş-Kur Il Müdürlüğü yetkilileri katıldı.

Sosyal Hizmetler Toplum Merkezi Müdürü Erdoğan Çanakçı eşliğinde engelli kursiyerleri ziyaret eden heyet, yapılan çalışmaları izledi, meydana gelen eserleri inceledi. Müdür Çanakçı, 10 Kasım’da başlayan kursun, 18 Ocak 2010 tarihine kadar devam edeceğini ve bu süre içerisinde kursiyerlerin Usta Öğretici Emine Sırcan önderliğinde 192 saat uygulamalı eğitim göreceklerini kaydetti.

Sakatlar Derneği Kırklareli Şubesi Başkanı Irfan Özleklioğlu da yaptığı açıklamalarda, engelli vatandaşlarımıza yönelik olarak açılan bu kursun, onların sosyal hayatta daha kalıcı olmalarını sağlayan ve özgüvenlerini geliştiriren bir uygulama olması açısından büyük önem taşıdığını kaydetti. Özleklioğlu açıklamasının devamında şunları kaydetti:

“Düzenlenen bu kurslarımızla kursiyerlerimiz kendilerine yepyeni alanlar oluşturmakta ve elde ettikleri başarılar, onları toplumsal adaptede büyük ölçüde rahatlatmaktadır. Bunun yanısıra kendilerine verilecek belli bir ücretle de ekonomik bir destek görmektedirler. Ancak bizim esas temennimiz, engelli arkadaşlarımızın aldıkları eğitimleri reel olarak iş piyasasında uygulayabilmeleri ve ekonomik kaynaklarını kendilerinin yaratabilmesidir. Ev Aksesuarları Süsleme Kursu’da faydalı ve güzel bir kurstur. Ama bunların yanısıra büro çalışmasına yönelik kurslar açılır ve arkadaşlarımız buralarda eğitim alırsalar, iş bulma potansiyelleri daha da artacaktır. Ayrıca hem kamu sektöründe, hem de özel sektörde özürlü personel çalıştırma zorunluluğu vardır. Bu kanuni bir gerekliliktir. Fakat ben, tüm kurum veya işyerlerinin bu zorunluluğa uyduğunu zannetmiyorum. Bizim Sakatlar Derneği olarak isteğimiz, kanunların öngördüğü doğrultuda engelli arkadaşlarımızın da iş hayatında varolabilmelerini sağlamak ve onların önündeki engelleri kaldırabilmektir. Görülecektir ki engelleri onların iş yapmalarını aksatacak bir nitelikte değildir.”

Irfan Özleklioğlu’nun bu önemli açıklamasının sonrasında kursiyerler el emekleriyle yapmış oldukları ürünleri ziyaretçi heyete gösterdi. Büyük beğeniyle karşılanan ürünler, herkesin ilgisini çekti. Kursiyerler de kendilerine sağlanan bu imkandan oldukça memnun olduklarını söyleyerek, bu sürecin iş hayatında yer alabilmeye kadar devam etmesini dilediklerini belirttiler.