''Toprak Mahsulleri Ofisi Buğday alımıyla ilgili GEREKLİ hazırlıkları yapıyor''

AK Parti Edirne Milletvekili Necdet Budak, ''Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) buğday alımıyla ilgili gerekli hazırlıkları yapıyor'' dedi.

Budak, yaptığı yazılı açıklamada, ülkemizde üretimi yapılan tahıl ürünleri içinde en büyük paya sahip olan buğday üretiminin gerek ekonomik gerekse sosyal açıdan önemli bir tarımsal ürün olduğunu belirtti.
Ülkemizde geçen yıl 17,8 milyon ton olarak gerçekleşen buğday üretiminin bu yılki uygun iklim koşulları dolayısıyla 20 milyon ton civarında gerçekleşeceğinin tahmin edildiğini bildiren Budak, şöyle dedi:
''Bu yılki hasat dönemine ilişkin olarak çiftçilerimizden gelen talepleri ve yaşanması muhtemel sıkıntıları Bakanlık ve TMO yetkililerine iletildi. Tarım ve Köyişleri Bakanlığımız piyasaların üretici lehine düzenlenmesinde önemli bir fonksiyonu olan TMO'nun yeni buğday mahsulüne yönelik olarak uygun bir dönemde alım politikasıyla ilgili gerekli açıklamayı yapacaktır. Böylece, TMO, iç ve dış piyasalarda yaşanan gelişmelere göre çiftçinin lehine olacak şekilde müdahalelerde bulunabilecek ve gerektiğinde geçmişte olduğu gibi müdahale alım fiyatını açıklayabilecektir. Ayrıca, TMO bu yıl 1 Haziran yürürlüğe girecek yönetmelik çerçevesinde alım yapacaktır.''
Geçen dönem bölgede yaşanan süne sorunuyla ilgili yaptıkları girişimler sonucunda alım politikasında çiftçi lehine değişiklikler yapıldığını da bildiren Budak, buğday ürününe ilişkin olarak belirlenecek alım politikalarının ve dış ticaret politikalarının üreticilerin lehine gelişmesi için Edirne milletvekili olarak gerekli çabayı göstereceğini kaydetti.