TRAKAB, Tekirdağ ve Kırklareli valilerinin atanmasının ardından yeni başkanını seçti

TRAKAB, Tekirdağ ve Kırklareli valilerinin atanmasının ardından yeni başkanını seçti

Trakya Kalkınma Birliği (TRAKAB), Tekirdağ ve Kırklareli valilerinin atanmasının ardından yeni yönetimini işbaşına getirdi. Edirne Valisi Mustafa Büyük oy birliği ile TRAKAB’ın yeni Başkanı oldu.

Tekirdağ ve Kırklareli il valilerinin başka illere atanmasıyla boşalan TRAKAB üyeliklerine yeni seçim yapıldı. Tekirdağ valiliğinde boşalana TRAKAB Başkanlığına Edirne Valisi Mustafa Büyük Oybirliği ile seçilirken boşalan iki encümen üyeliğine de Kırklareli ve Tekirdağ valileri seçildi. 72 üyesi bulanan TRAKAB'da üç il valisi, belediye başkanının yanı sıra İlçe ve belde belediye başkanları ile İl Özel İdareleri da yer alıyor.

Genel Kurul’da Divanın oluşumunun ardından Vali Büyük gündemde yer alan iki maddeyi işleme koyarak önce Başkan seçimi ardından da encümen üyeliği seçimini yaptı. Verilen önerge üzerine TRAKAB Başkanlığına Tekirdağ Valisinin başka ile atanması ile geçici başkanlık görevini yapan Vali Mustafa Büyük aday gösterildi. Işari oyla yapılan seçimde oybirliği ile TRAKAB Başkanlığına Vali Büyük seçildi. Ardından boşalan iki encümen üyeliklerinin de seçim yapıldı.

Buna göre; Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu ile Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek encümen üyeliklerine seçildiler. Böylece TRAKAB Yönetimi ve encümeni Edirne Valisi Mustafa Büyük (Başkan), Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu, Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak`tan oluştu. Vali Büyük yaptığı konuşmada TRAKAB`daki son durumu hakkında bilgi verdi.

Edirne Valisi Mustafa Büyük, çevre düzeni planlarının onaylanmasında son aşamaya gelindiğini belirterek, Çevre  düzeni planlarının Trakya’nın geleceği için önemli olduğunu ve “1/25.000 ve 1/100.000’lik planların Çevre ve Orman Bakanlığı yetkilileri tarafından henüz onaylanmadığını ve yapılan görüşmeler sonunda 1/100.000 lik planların 15 Ağustos`a kadar onaylanacağını ve kendilerine gönderileceğinin sözünün bakanlıktan alındığını söyledi.

Vali Büyük 1.25 000 ölçekli palanlarında belediye meclisleri ve il genel meclislerine gönderileceğini belirterek, meclislerde yapılacak tartışmalar ve görüşmeler sonunda neyin ne olacağının belirleneceğini ve nihai sonucun ancak o zaman alınacağını söyledi.

Vali Büyük, “Bizler de meclislerden sonra onlarla birlikte planlar üzerinde ekleme ve değiştirme yaparak somut çalışmalar yapmış olacağız” dedi.