Trakya Birlik Rafet Sezen ile yola devam ediyor

Cumartesi günü Edirne Mimar Sinan Kapalı Spor Salonunda gerçekleşen Trakya Birlik Olağan Genel Kurul Toplantısına katılım yoğundu.

Aydeniz Dereli

Çok demokratik bir ortamda geçen Olağan Genel Kurula tek bir liste ile giren mevcut Başkan Rafet Sezen tekrar seçildi ve bir dönem daha görevini sürdürecek. Genel Kurul Toplantısında 2007 / 2008 İş yılı değerlendirilmesi okundu ve delegeler tarafından onaylanmasının ardından konuşma için söz alan Kütahya delegesi Ahmet Keskin kısa bir konuşma yaparken mevcut yönetime teşekkür etti. Bu konuşmanın ardından Rafet Sezen bir teşekkür konuşması yaptı. Tüm ortaklara, delegelere ve yönetim kurulu arkadaşlarına teşekkür eden Sezen “Yeni döneminde birliğimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Teşekkür konuşmasının ardından kürsüye gelen Edirne AK Parti Milletvekili Necdet Budak sözlerine Filistin deki vahşete değinerek “İsrail’i lanetle kınıyorum” dedi. Trakya Birliğe hükümet olarak verdikleri önemden söz eden Budak “Trakya Birlik bizim için çok önemlidir. Hükümet olarak Trakya Birliğe ayrı bir önem veriyoruz. Yeniden yapılandırma çatısı altında Trakya Birliğin borcunu sildik. Bunu yaparken Trakya Birliğe verdiğimiz önem ortaya çıkıyor. Birlikler içinde Trakya Birlik bir numaradır. Ve tüm Birliklere örnek teşkil etmektedir. Trakya Birliği herhangi bir siyasetin içine sokmamak gerekir. Bu kurumu bir basamak olarak kullanıp, siyaset malzemesi haline getirmemek gerekir. Siyaseti uzak tutmalıyız. Bu yapılan Olağan Genel Kurulunun tüm Trakya Birlik çalışanlarına, yöneticilerine ortaklarına, delegelerine ve ülkemize hayırlı olmasını dilerim” dedi. Daha sonra seçimlere geçilirken tek aday olması nedeniyle tekrar Rafet Sezen ait olan liste kazandı. Yönetim Kurulu şu isimlerden oluşuyor; Rafet Sezen, Hilmi Kahraman, Ahmet Akgün, Hüseyin Kocabıyık. Denetim Kurulu ise Remzi Kobak ve Orhan Eker.