Trakya BİRLİK'TE AYÇİÇEĞİ ALIMLARI

Trakya Birlik ortaklarından aldığı 207 bin ton ayçiçeği için üreticiye 140 milyon lira ödeme yaptı.




     Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Sezen, yaptığı açıklamada, ayçiçeği üreticisinin ürününü Trakya Birlik'e vererek değerlendirdiğini söyledi.
     Bu sezon ortaklardan aldıkları 207 bin ton ayçiçeği karşılığında üreticiye 140 milyon lira ödeme yaptıklarını ve ürün teslimi yapar borçlu ortakların borçları kesildikten sonra arta kalan kısmının gün esasına göre ödendiğini ifade eden Sezen, ödemelerde sıkıntılarının olmadığını belirtti.
     Birliğin 130 noktada ayçiçeği alımı yaptığını ve 38 alım merkezinde ise ayçiçeğinin yağ oranına bakılarak alındığını bildiren Sezen, ''Ayçiçeğinde yaptığımız yağ ölçümlerinde yağ oranının oldukça düşük olduğunu belirledik. Aldığımız ayçiçeğinin yalnızca yüzde 30'unda yağ oranı yüksek çıktı. Geri kalan kısmında yağ oranı düşük. Ayçiçeğinin kilogramını 70 kuruştan alıyoruz. Yağ ölçümü yüzde 41,1 olan ayçiçeğinin fiyatı ise 711 kuruşa tekamül ediyor'' dedi.
     Hedeflerinin bu sezon 350-400 bin ton ayçiçeği ürünü almak olduğunu ve bunun piyasada oluşacak fiyata bağlı olduğunu anlatan Sezen, şunları kaydetti:
     ''Ortaklarımızın getirdiği ürünü almaya devam ediyoruz. Alımlarda 400 bin tona kadar çıkabiliriz. Geçen yıl 312 bin ton ürün alındı. Bizim zaten işleme kapasitemiz bu seviyelerde. Bu oranda alınacak ürün bizi zorlamaz. Şuan itibarıyla hiç bir yere borcumuz ve nakit sıkıntımız yok. Ödemelerde herhangi bir problem yaşanmayacak. Gün esasına göre ödemeler devam edecek.''