Trakya Bisiklet Grubu'ndan çağrı

Trakya Bisiklet Grubu üyeleri, geçtiğimiz Pazar günü buluşarak Tatarköy Göleti'ne doğa gezisi düzenlediler. Bu doğa gezisinde; grup üyesi bisikletçiler gençlere 'Alkol ve sigara yerine sağlıklı yaşamı seçin' çağrısında bulundular.

Trakya Bisiklet Grubu üyeleri, geçtiğimiz Pazar günü toplanarak Lüleburgaz’a bağlı Tatarköy’e doğa gezisi düzenlediler.
Trakya Bisiklet Grubu Bisikletçileri, Pazar sabahı saat 9’da Lüleburgaz Kongre Meydanı’nda buluştu. Kongre Meydanı’nda bulunan grup üyelerinden Cahit Turhan, Mert Turhan, Koray Tülümen, Ayşe Beytullah, Rahman Karataş ve Gökhan Erduğan, Lüleburgaz ilçe merkezine 8 kilometre uzaklıktaki Tatarköy’e doğru yola koyuldular. Tatarköy Göleti’ne varan bisikletçiler, Babaeski’den gelen grup üyeleri Umut Al ve Sevgin Coşkun ile buluştular.
Piknik havasında geçen buluşmada Trakya Bisiklet Grubu üyeleri, güncel bazı konular hakkında da fikir alışverişinde bulundular. Trakyalı gençlerin sporla uğraşması gerektiğini konuşan grup üyeleri, gençlerin boş uğraşlarla vakit harcamamaları gerektiğini söylediler. Trakya’da alkol tüketiminin yoğunluğuna değinen üyeler, Trakya’da kahvehanelerin ağzına kadar dolu olduğunu belirterek; “Alkol ve sigara sağlığın, sporcunun düşmanıdır. Spor için harcanan zaman, sağlıklı bir yaşamın kapılarını açar. Yaş farkı gözetmeksizin dileyen herkesi grubumuzla bisikletli doğa gezileri yapmaya davet ediyoruz” dediler.
Trakya Bisiklet Grubu’nun en küçük üyesi 9 yaşındaki Mert Turhan ve en büyük üyesi 44 yaşındaki Cahit Turhan çok güzel bir örnek teşkil ediyorlar.
Grup üyesi Trakyalı bisikletçilerin buluştuğu ortak payda ise yaptıkları sporu bilinçli ve kurallarına uygun olarak yapmak. Trafikte de tek sıra halinde giden bisikletçiler, trafik içinde dönüş yapacaklarında da yine kurallarına uygun olarak el hareketleri ile sinyal veriyorlar. Bu özelliğiyle de göz dolduran grup takdir ve beğeni topluyor. Grup üyeleri, bu doğa gezilerini idman amaçlı yaptıklarını belirterek, ileride uzun parkurlar oluşturmayı planladıklarını ifade ediyorlar. Öte yandan bisikletçiler, özellikle şehir içi ve şehirlerarası yollarda bisiklet yollarının azlığından yakınıyorlar. Kırklareli’nin, komşu ülke Bulgaristan aracılığıyla Türkiye için AB ve Dünya’ya köprü konumunda olduğunu belirten bisikletçiler; çeşitli ülkelerden bisikletçilerin sıklıkla ülkemizi geldiğini de belirterek, bisiklet yollarının fazlalaştırılması gerektiğini vurguluyorlar.
Bisikletçiler, her yaştan bisiklet severe kapılarının açık olduğunu belirterek, gruplarına katılmak isteyen kişiler trakyabisiklet@yahoogroups.com mail adresinden grup üyelerine ulaşabilirler. (mc)