''Trakya Bölge Kalkınma Ajansı'nın 2009 yılı içinde faaliyete geçmesini umuyoruz''

Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, Trakya Bölge Kalkınma Ajansının bu yıl içinde faaliyete geçmesini beklediklerini bildirdi.

Vali Doğan, Trakya Bölge Kalkınma Ajansının kapsadığı iller arasında Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'ın da bulunduğunu söyledi.
Marmara'nın, Türkiye ekonomisi için değerler taşıdığını ve bölgenin önemli bir tarımsal potansiyeli bulunduğuna dikkati çeken Doğan, Trakya'nın tüm bunların yanı sıra Türkiye ve Avrupa arasında transit bölge olduğunu vurguladı.
Doğan, Hükümetin bölgedeki ekonomik kaynakların sağlıklı bir şekilde kullanılması açısından Trakya Bölge Kalkınma Ajansının kurulmasını öngördüğünü belirterek, şöyle konuştu:
''Tekirdağ'ın da içinde bulunduğu Trakya Bölge Kalkınma Ajansı'nın, 2009 yılı içinde faaliyete geçmesini umuyoruz. Türk ekonomisi açısından Marmara önemli bir bölge. Başta İstanbul, Kocaeli, Bursa illeri olmak üzere, bölgedeki pek çok yerleşim yeri kendi içinde önemli bir potansiyele sahip. Dolayısıyla bölgede hızla kalkınma ajansları kurulması gerekiyor. Öngörümüz, 2009 yılı içinde bu çalışmaların tamamlanması. Yıl sonuna kadar Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli illerinin ekonomik potansiyelinin tartışılacağı bir kalkınma ajansı kurulacaktır.''
Vali Doğan, Trakya Bölge Kalkınma Ajansı'nın Tekirdağ merkezli olup olmayacağına Hükümetin karar vereceğini, bu konuda kendilerinin de çalışmaları olduğunu anlattı. Trakya'nın ekonomik durumu ve üretim ilişkilerini anlatan raporu Devlet Planlama Teşkilatına sunduklarını anlatan Doğan, bu raporla kalkınma ajansının önemini kurucu iradeye hatırlatmayı amaçladıklarını sözlerine ekledi.