Trakya'daki nehirlerde su miktarları arttı

Trakya'da geçtiğimiz hafta etkili olan yağışlar sona ererken, yağışlar sonrası nehirlerdeki su miktarlarında artışlar oldu.


Devlet Su İşleri (DSİ) 11. Bölge Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, Tunca Nehri'nde 8 Eylül 2009 günü Suakacağı Ölçüm İstasyonu'nda yapılan ölçümde 7,5 metreküp/saniye olan su miktarı bugün 6,5 metreküp/saniyeye geriledi.
Bölgenin en büyük akarsuyu durumunda olan ve çeltik arazileri başta olmak üzere tarımsal sulamada kullanılan Meriç Nehri'nin debisinde ise artış oldu. Meriç Nehri'nin debisi 8 Eylül 2009 tarihinde Kirişhane'de 80,1, İpsala'da ise 110 metreküp/saniye olarak tespit edilmişti. Bugün ise Kirişhane'de 83,2, İpsala'da 159 metreküp/saniye ölçümü yapıldı.
Ergene Nehri'nde de 1 hafta önceye göre artış kaydedildi. Ergene Nehri'nin debisi 8 Eylül 2009'da Lüleburgaz'da 5,4 metreküp/saniye olarak ölçülürken, nehirde bugün itibari ile 18 metreküp/saniye su bulunuyor.
Yağışların Türkiye'nin Trakya Bölgesinde olduğu gibi aşırı olmamakla birlikte, Bulgaristan'da da görüldüğü ve bunun da nehirlerdeki su seviyesinde artış oluşturduğu belirtiliyor. aa