Trakya Kalkınma Ajansı bilgilendiriyor

Trakya Kalkınma Ajansı mali destek programları ile ilgili olarak bölge çapında bilgilendirme toplantıları düzenliyor.



HABER MERKEZİ Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ il ve ilçe merkezlerinde düzenlenecek olan toplantılarda hibe programları ile ilgili ayrıntılı bilgiler verilecek. Söz konusu toplantıların ilki yarın Tekirdağ Valiliği Kültür Merkezi’nde, Edirne ve Kırklareli il merkezlerindeki toplantılar ise 27 Ekim 2010 Çarşamba günü gerçekleşecek.
* 13,5 milyon TL Hibe Desteği verilecek
2010 yılı mali destek programları kapsamında “Rekabet Gücünün Arttırılması Mali Destek Programı” ve “Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı” başlıklarında proje teklif çağrılarına çıkan Trakya Kalkınma Ajansı, bu programlar dahilinde toplam 13,5 milyon TL hibe desteği sağlayacak. Faaliyete geçtiği tarihten itibaren kurumsallaşma ve Bölge Planı hazırlık çalışmalarına yoğunlaşan Trakya Kalkınma Ajansı, bu süreçte ürettiği stratejiler doğrultusunda ilk mali destek programlarını uygulamaya geçirmiş bulunuyor. Bu kapsamda bölgemizde faaliyet gösteren ve büyük bölümü KOBİ niteliğinde olan işletmelerin üretim ve hizmet kalitesinin artırılması amacıyla “Rekabet Gücünün Artırılması Mali Destek Programı” ile başarılı projelere toplam 11 milyon TL destek verilecek. Bölgemizdeki kentsel ve kırsal alanların yaşam koşullarının iyileştirilmesi için planlı altyapı gelişiminin sağlanmasına yönelik projelere ise “Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı” kapsamında 2,5 milyon TL hibe imkanı sağlanacak.
* Bilgilendirme toplantıları 26 Ekim’de başlıyor
Bahsi geçen destek programlarıyla ilgili olarak bölge çapındaki tüm il ve ilçe merkezlerinde bilgilendirme toplantıları düzenlenecektir. Toplantıların ilki yarın saat 10.00’da Tekirdağ Valiliği Kültür Merkezi’nde, ikincisi 27 Ekim 2010 Çarşamba günü saat 10.00’da Kırklareli Ticaret Borsası Konferans Salonu’nda, üçüncüsü ise aynı gün saat 14.00’te Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda Valilerin de katılımlarıyla gerçekleşecek. İlçe merkezlerinde düzenlenecek olan bilgilendirme toplantılarının tarih ve saatleri konusunda daha sonra ayrıca bilgilendirme yapılacak. (s)