Trakya Kemal Kılıçdaroğlu'nu bağrına bastı

Havsa CHP İlçe Örgütü'nün düzenlediği, CHP Grup Başkan Vekili, Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımı ile gerçekleşen "Birlik ve Dayanışma Yemeği" Trakya'nın CHP'lilerini Havsa da buluşturdu.


      
Özkan Başaran
 
Adı her geçen gün yükselen ve Türk halkının gönlünde taht kuran, Kılıçdaroğlu ile buluşmak için Trakya’nın her köşesinden akın akın Edirne'nin Havsa İlçesine koşan CHP'liler,12 Ağustos 2009 Çarşamba gecesi Havsa'da Kemal Kılıçdaroğlu’nu bağırlarına basarak yoğun sevgi gösterilerinde bulundular.
Edirne CHP Milletvekilleri Rasim Çakır ve Bilgin Paçarız Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Edirne CHP İl Başkanı, Kırklareli CHP Milletvekilleri Turgut Dibek ve Tansel Barış, Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Kırklareli İl Başkanı İhsan Kazan ve Merkez İlçe Başkanı Vecdi Gündoğdu, Kırklareli  eski CHP Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu ile beraber Babaeski’nin tek kadın CHP Belediye Meclis Üyesi Makbule Önen ve eşi Taylan Önen, Babaeski İlçe Başkanı İrfan Altınel ve İlçe Sekreteri Hasan Ali Eren ile Belediye Meclis Üyesi İsmet İlteralp, Keşan Belediye Başkanı, Enez Belediye Başkanı, Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin ve İlçe Başkanı, İlçe örgütünün çabalarıyla birliktelik yemeği düzenlendi.
Gerçekleşen birliktelik yemeğine; Trakya’dan birçok CHP İl Genel Meclis Üyesi, Pankobirlik Başkanı, Babaeski önceki Belediye Başkanı ve beraberindeki eski Babaeski CHP İlçe Başkanı Hüseyin Özşengül ve eski CHP ilçe yöneticileri Faruk Azabaoğlu, Özgür Onat, Pankobirlik Yönetim Kurulu Üyesi Vedat Dal, Babaeski Esnaf Sanatkarlar Oda Başkanı Türkay Topal ve bazı Oda Yöneticileri ile Babaeski Esnaf Kefalet Kooperatif Başkanı Yüksel Özel, Babaeski Ziraat Oda Başkanı Mehmet Atalay, Alpullu Belediye Başkanı Ahmet Durgun ve Alpullu CHP Belde Başkanı Sedat Akgöl, bazı Belediye Meclis Üyeleri, Belde yöneticileri, B. Mandıra Belediye Başkanı Şükrü Çölgeçen ve belde örgütünden bazı CHP'li yöneticiler, Belediye Meclisi’nden Üyeler katıldı. Solist Mustafa Bilek geceye renk kattı. Yelmeğe Babaeski eski Belediye Başkanı Av. Haluk Tezsezer kalabalık bir heyet halinde katılım gösterirken, Trakya'nın her yerinden akın akın gelen CHP'liler coşkulu bir birliktelik ile Kemal Kılıçdaroğlu'nu ayakta alkışladıkları konuşmasını dinlediler.
CHP Grup Başkan Vekil Kemal Kılıçdaroğlu Ayakta alkışlarla başladığı konuşmasında şunları kaydetti:
“Eğer bir ülkede milyonlarca çocuk yoksulluktan yatağa aç giriyorsa bunu bir tek sorumlusu var Recep Tayyip Erdoğan'dır. Eğer bir ülkede Kürt açılımı altında hiç bir öneri getirmeden, öneri toplama açılımı yapan da Recep Tayyip Erdoğan'dır. Şimdi önümüze bir tablo koyuyorlar efendin CHP Kürt açılımı konusunda iktidara destek vermiyor. Allah aşkına hangi öneriyi getirdiniz? Şimdi sayın Başbakan, ondan önce İçişleri Bakanı kalktı konuştu, getirdiği öneri bugüne kadar çıkmış makale kitap ne varsa toplayacağız diyor, Armut mu topluyordunuz? Toplasaydınız ya arkadaş.
Geçelim ikinci konuya, sevgi kardeşlik hoşgörü, Allah aşkına sevgiyi kardeşliği hoşgörüyü istemeyen mi var bu ülkede? Tabii ki kardeşliği de istiyoruz, sevgiyi de istiyoruz, hoşgörüyü de istiyoruz, hangi etnik kökenden gelirde gelsin, bu coğrafyada kalkınmak, alın teriyle çalışmak, evimize rızkımızı götürmek istiyoruz. Bunu başka yolu yok ki zaten. Şimdi Sayın Başbakan Kalkmış konuşuyor, Yunus Emre’den bahsediyor, Mevlana’dan bahsediyor. Pir Sultan Abdal'dan bahsediyor, bunlar bizim kültürümüz. Kimse sıkıntı duymasın, yıllardır söylüyoruz bu coğrafyada yaşayan, bu coğrafyada nefes alan herkes bizim kültürümüzün bir parçasıdır, sevelim veya sevmeyelim. Sayın Başbakan kültürün ne olduğunu dahi bilmiyor yeni öğrendi ona da günaydın diyelim. Öğrenmek ayıp değil.
Şimdi bütün siyasi partileri geziyorlar ama öneri ne? Öneri belli değil. Öneri belli değilse benden ne istiyorsun? Ben senin önerilerini öğrenmek istiyorum diyor. Bizim önerilerimiz yıllardır var zaten. Bir ne öneri söyleyelim Sayın Başbakan'a diyorsun ki mayınlı arazi vardı; Mayınlar temizlenecek ve bu temizlenen arazi ekilecek, dedik ki bunu Cumhuriyetin yapamadığı Toprak Reformu için kullanın, o bölgede  topraksız insanlar var, aç köylüler var, dağıtın toprakları, verin yoksul insanlara, insanlar eksinler biçsinler üretim elde etsinler, bu önerimizi sürdürüyoruz, işte öneri mi istiyorsun? Al öneri. Ama ben eminim bunu yapmayacaklar. Çünkü onlar rant peşindeler.
AKP bir rant partisidir arkadaşlar. Bu ülkede gelir dağılımı dengesizliğinde yoksullar arttı. Bir yabancı bankacı diyor ki, Kriz olan ülkelerde üst gelir gruplarının gelirleri de azaldı, ancak sadece ve sadece Türkiye’de üst gelir gruplarının gelirleri arttı. Yani bunlar krizi fırsata çevirdiler ve gelirlerini arttırdılar. Nerede? Türkiye’de. E bu kriz sorunları çözen bir kriz mi? Birilerinin sorunları derinleşirken birilerinin de gelirleri katlamasına arttı. Birilerinin köşeyi dönmesine yol açtı. Sayın Başbakan bu gerçekleri göremez. Sayın başbakan, İstanbul’da kendi geleceğini hazırladı. İstanbul’da beş villası var tanesi 1.5 milyon dolar ve etrafı çifte duvarla çevrili. Şimdi sormazlar mı; Sayın Başbakan Hangi fakir fukara garip gurabba'da bu villalar var?”
CHP Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu Trakya’da CHP Genel Başkanı gibi karşılandı. Katılımcıların kendisiyle fotoğraf çektirme yarışından yorgun düştü. Kendisiyle el sıkışmak için izdiham oldu. Dürüst kişiliyle gönüllerde taht kuran Kılıçdaroğlu, sadece CHP’lilerin değil, Trakya halkının her siyasi anlayışını sevgisini ve takdirini kazanıyor. (s)