Trakya Kültür Merkezi Müzik Topluluğu'ndan muhteşem müzik şöleni

Trakya Kültür Merkezi Müzik Topluluğu'ndan muhteşem müzik şöleni

Trakya Kültür Merkezi Derneği Müzik Topluluğu 12 Nisan Pazar akşamı, saat 19:30’da Roma Düğün Salonu’nda Kırklareli halkı ile buluştu. Söyledikleri birbirinden güzel şarkılar ile konsere gelen konuklara unutulmaz bir gece yaşattı. Trakya Kültür Merkezi olarak Kırklareli’nde ikinci konserlerini veren müzik topluluğu, salonu hınca hınç dolduran kalabalığa söylediği şarkılar ile geceyi bir şölene çevirmesini bildi. Bu yıl Kırklareli’nde ikincisi düzenlenen konsere; Sivil Toplum Kuruluşları, öğrenciler ve çok sayıda Kırklarelili vatandaş iştirak etti.

Konser başlamadan önce yapılan açılış konuşmasında; “Sevgili dostlar, öncelikle bu yıl ikincisini düzenleyeceğimiz Trakya Kültür Merkezi Derneği Müzik Topluluğu konserimize hepiniz hoşgeldiniz. Geçtiğimiz yıl, yine bu tarihlerde bu salonda hep birlikteydik. Türkülerimizi hep bir ağızdan söylemiş, birlikte oynamış ve birlikte halaylar çekmiştik. Sizlerin de sahiplenmesi ile Trakya Kültür Merkezimiz umut olmaya, karanlığa yakılan bir ışık olmaya devam edecektir. Şu an halen devam etmekte olan müzik topluluğu çalışmalarımızla birlikte pek çok çocuğumuza müziği sevdirip onların el becerilerini geliştirmeye, enstrüman kullanmalarına öğrenmelerine yardımcı olduk.

Çocuklarımızı gönül rahatlığı ile gönderebileceğimiz, 250 metrekarelik kapalı alanı ve bahçesiyle derneğimiz pek çok faaliyeti çocuklara ve yetişkinlere alternatif olarak sunmaktadır. Güç birliktelikten gelir. Yaratabildiğimiz ölçüde en büyük birliktelikleri yaratmalı, ortak değerlerimizi, birbirimizle olan bağlarımızı güçlendirmeliyiz. Sorunlarımızı bizden iyi kimse çözemez.”denildi. Yapılan açılış konuşmasının ardından Trakya Kültür Merkezi Derneği’nin kurulduğu tarihten bu yana gerçekleştirdiği etkinliklerin yer aldığı sinevizyon gösterisi gerçekleşti.

Müzik Topluluğu’nun sahne performansı parmak ısırttı

Sinevizyon gösterisinin ardından konser start aldı. Murat- Nermin Yıldırım(Solistler), Ümit Beştaş(Gitar), Çağıl Yatmaz(Gitar- Vokal) Eren Çıldır(Bas), Gürsel Çıldır(Bateri), Murat Babaç(Bağlama- Elektro Gitar), Aydoğan Işçi(Asma Davul), Muhsin Engür(Klavye)’den oluşan müzik topluluğu; Defol Amerika, Sıyrılıp geldik, Gel gizli gizli, Tamirci Çırağı gibi klasiklerle konsere muhteşem bir giriş yaparak, seyircileri avcuna almasını bildi. Konserin ortalarına doğru topluluğa Trakya Kültür Merkezi çocuk gitaristleri; Barkın Aktaş, Baran Başkaya, Kurtuluş Uçar, Ulaş Kaya’da 3 şarkıda eşlik ederek katılımcıların beğenisini kazandı.

Özgün, Klasik, Anadolu Rock, Karadeniz ve Anadolu Türküleri’ne yer verilen konserin sonlarına doğru etkinlik, söylenen Trakya ve Anadolu havaları ve çekilen halaylarla sürdü. Hep bir ağızdan söylenen birbirinden güzel şarkı ve türkülerin ardından konser yoğun katılımlı bir şekilde çekilen halayların ardından son buldu. Trakya Kültür Merkezi Müzik Topluluğu’nun sahne performansı yoğun ilgi gördü.

Dernek Başkanı Necmi Uçar; ”Biz ne kadar üretirsek, halkımız da bize ne kadar sahip çıkarsa, o kadar hızlı büyüyeceğiz”

Gerçekleşen muhteşem konserin ardından görüşlerini dile getiren Trakya Kültür Merkezi Derneği Başkanı Necmi Uçar; ”Biz Trakya Kültür Merkezi olarak sürekli aktiviteler düzenliyoruz.

Bu aktiviteleri toplumumuzla paylaşmayı da adet edindik. Kültür Merkezimizin mekanında zaten sürekli olarak aktivite içerisindeyiz. Orada ürettiğimiz güzel ürünleri halkımızla buluşturuyoruz. Öncelikli amacımız bu tür gelişmeleri hale getirmeye çalışmaktır. Biz ne kadar üretirsek, halkımız da bize ne kadar sahip çıkarsa, o kadar hızlı büyüyeceğiz.”dedi.