Trakya Kültür Merkezi Müzik Topluluğu, tüm dostları düzenleyecekleri konserlerine davet ediyor

Trakya Kültür Merkezi Müzik Topluluğu, tüm dostları düzenleyecekleri konserlerine davet ediyor

Trakya Kültür Merkezi Müzik Topluluğu, 12 Nisan Pazar akşamı, saat 19.30’da Roma Düğün Salonu’nda, güzel bir konsere imza atacak. Konserde, topluluk; birçok Türkü ve Özgün müzik eserini başarıyla seslendirecek.

Trakya Kültür Merkezi Yönetim kurulu Başkanı Necmi Uçar, derneklerini ve derneklerinin müzik topluluğunu tanıttığı açıklamasında şunları kaydetti; 

“Trakya Kültür Merkezi, 11 Mart 2007 tarihinde Babaeski ilçemizde, yüzlerce Trakyalı hemşerimizin ortak bir amaç için sonsuz emek ve özverisiyle kurulan bir dernektir.

Trakya Kültür Merkezi, sigaraya başlama yaşının 10-12’lere düşmüş olduğu ülkemizde, çocuklarımızı çeşitli kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve onlara iyi bir gelecek hazırlamak amacıyla, başta kültürel olmak üzere hayatın her alanındaki yozlaşmaya karşı halk kültürümüz ışığında halkımıza ait değerleri kültürel-sosyal faaliyetler üreterek çocuklarımıza, gençlerimize ulaştırmak, bu alanda iyi bir alternatif olmak amacıyla, Babaeski yerelimizde bir ihtiyaç olarak ortaya çıkmıştır.

Bilgisayar oyunlarının yalnızlaştırdığı çocuklarımızın, gençlerimizin üretmiş olduğumuz Çocuk Tiyatrosu, Yetişkinler Tiyatrosu, Çocuk Halk Oyunu Topluluğu, Müzik Topluluğu ve benzeri pek çok faaliyete katılarak; geleceğine güvenle bakan, özgüvene sahip, ilerici, aydın düşünen kendini yetkinleştirmiş bireyler olmaları için emek harcamaktayız.

Kurulduğumuz günden bu güne, düzenlediğimiz pek çok Konser, Türkü Geceleri, Fotoğraf Sergisi ve Film gösterimleriyle Babaeski yerelimiz ve Trakya bölgemizde insanlarımızı, bir kaç saatliğine de olsa günlük yaşamın boğuculuğunun dışına çıkarmaya çalıştık. ''Gücün Birlik olmaktan geldiğine inanarak'' her etkinliğimizi yüzlerce arkadaşımızın ortak fikir, sonsuz emek ve özverisiyle düzenledik. Birlikte üretip birlikte birlikte paylaşmanın mutluluğunu onlarca kez hep birlikte tattık. Amacımız bu mutluluğu Trakya da bulunan bütün insanlarımızla paylaşmak ve Trakya Kültür Merkezi ailesini dahada büyütmektir. 3000 kitaplık kütüphanemizle, derneğimiz açıldığı günden bugüne, kitap okuma oranının en alt seviyede olduğu ülkemizde, bunun sonucu olarak ortaya çıkan düşünmeyen, sorgulamayan, üretmeyen düşünce yapısının yerine; çocuklarımıza, gençlerimize ve yetişkinlere kitap okumayı sevdirerek kendini sürekli yenileyen, düşünen, yaşamı sorgulayan bireylerin yetişmesini amaç edindik ve bu doğrultuda iki yıllık süre içerisinde kütüphanemizden yüzlerce insanımız yararlanma olanağı buldu. Ve doğaldır ki halkın yararına olanı, doğru olanı, güzel olanı yapmak, halktan aldığını halka sunmak bizim gibi ülkelerde beraberinde bedel ödemeyi de gerektirmektedir. Ve Trakya Kültür Merkezi olarak biz bu engellemelerle onlarca kez karşılaştık. Düzenlemiş olduğumuz etkinliklere gitmek için yola çıktığımızda her defasında yollarımız kesildi saatlerce bekletildik, keyfi olarak milyarlarca lira para cezası kesildi, konser afişlerimizi astığı için yakın bir zaman önce yine arkadaşlarımıza milyarlarca lira para cezası kesildi ve ceza kesilen arkadaşlarımızın kimisi işsiz kimisi de asgari ücretliydi. Trakya Kültür Merkezi olarak, bugün karşımıza bu kadar güçlük çıkarılmasının, bu rahatsızlığın tek nedeni vardır: “'Ülkemizde karanlık zihniyetin sahiplari tarafından, düşünmeyen, sorgulamayan her denilene boyun eğen insanlar yetiştirilmek istemektedir.” Işte bu noktada Trakya Kültür Merkezi bunun tam karşısında durmaktadır. Tüm baskılara, engellemelere rağmen doğru bildiğimiz yolda ilerlemeye devam edecek, yarının büyüğü çocuklarımızın, gençlerimizin gözlerimizin önünde çürüyüp gitmesine izin vermeyeceğiz.

Bu noktada, Trakya Kültür Merkezi gönüllüleri olarak bizler, tüm Kırklarelili hemşehirilerimizI ve Kırklareli’nde yaşıyan tüm dostlarımızı düzenleyeceğimiz konsere bekliyoruz. 11 müzisyenden oluşan  ''Trakya Kültür Merkezi müzik Topluluğu'' 12 Nisan Pazar günü, saat 19.30’da onlarca yıllık müzik birikimi olan deneyimli müzik eğitmenlerinin eşliğinde onlarca Türkü ve Özgün müzik eseri seslendirecek. O gece sesimiz daha bir gür çıkacak hep birlikte söyleyip hep birlikte eğleneceğiz.”