Trakya'nın en büyük öğrenci yurdunun inşaatı, hız kesmeden devam ediyor

Trakya'nın en büyük öğrenci yurdunun inşaatı, hız kesmeden devam ediyor

Kırklareli Valiliği Bayındırlık ve Iskan Müdürlüğü tarafından 31 Aralık 2008 tarihinde yapımına başlanan 500 kişilik kız ve erkek öğrenci yurdunun Karahıdır Mahallesi’ndeki, K.Ü.’ne ait M.Y.O.’nun yanında bulunan inşaatı büyük bir hızla devam ediyor.

Ekşioğlu Yapı Sanayi A.Ş. tarafından 120 şantiye personeli eşliğinde devam eden çalışmalar, yaz mevsiminin avantajlarından da yararlanılarak kimi zaman gece geç saatlere kadar sürüyor.

18 bin metrekarelik kapalı alanı ile Kırklareli ve Trakya’nın en büyük kız ve erkek öğrenci kapasitesini içerisinde barındıracak olan yurt, Il Bayındırlık ve Iskan Müdürlüğü’nün de şu ana kadar yapmış olduğu en büyük proje olma özelliğine sahip.

Kırklareli deprem bölgesi olmamasına rağmen inşaat, statik proje olarak çok kuvvetli ve dayanıklı bir şekilde yapılıyor. Inşaattaki demir kullanımı ise oldukça fazla. Öğrencilerin her türlü rahatlığı düşünülerek yapılan odalar ortalama 5 kişilik olarak planlanmış.       

WC ve duş yerleri de olan bu odalarla, eski koğuş usülünün artık terkedildiği anlaşılıyor. Yurdun, Kırklareli Üniversitesi’nin gelişmesine büyük bir katkısının olacağını belirten firma yetkilileri, en kaliteli hizmeti sağlayarak bu inşaatı zamanından önce teslim edebilmek için tüm gayretleriyle çalıştıklarını belirttiler.

Firma yetkilieri ilerleyen zamanlarda buna benzer bir yurt binasının Lüleburgaz’da da düşünüldüğünü ancak şu an için Kırklareli merkez’de Trakya’nın en büyük öğrenci yurdunun yapıldığına dikkat çektiler.

Havanın sıcak olmasına aldırış etmeyen müteahhit firma elemanları, profesyonel bir iş güvenliği nezdinde, oldukça meşakkatli olan inşaat işlerini hızlı bir şekilde sürdürüyor. 765 gün sürecek şekilde bir sözleşmeyle başlanan yurt inşaatı görünen o ki, vaktinden çok önce büyük bir mesafe katetmiş. Eylül ayında ana binanın bitmesinin yüksek bir ihtimal olduğunu dile getiren firma yetkilileri, ana binanın yanında da, alt kısmı sığınak olarak kullanılacak bir spor kompleksi, onun yanında da sosyal tesis inşaatlarının devam ettiğini söylediler.