Trakya'nın interaktif gezi rehberi

Trakya'nın interaktif gezi rehberi

Tarihi, turistik ve doğal güzellikleri ile dikkat çeken güzel bölgemiz Trakya, tanıtım bakımından yıllardır çok büyük eksiklikler yaşıyor. Birçok güzelliği bünyesinde barındırmasına rağmen Ege ve Akdeniz’in arka bahçesi konumunda olan Trakya, amatör ruhlu olarak tanımlanan bir biçimde yıllardır sivil toplum kuruluşları tarafından tanıtılmaya mahkum edilmiş durumda. Fakat son aylarda ilimizin de içinde bulunuğu Trakya bölgesini bir çatı altında toplayarak Edirne, Tekirdağ, Kırklareli ve Çanakkale’nin dolaylı olarak tanıtıldığı www.trakyagezi.com adlı internet sitesi Trakya hakkında bilmek istediğimiz herşeyi bilgisayarımızın monitörüne kadar getiriyor.

Ilimiz Pınarhisar Ilçesine bağlı Islambeyli Köyü doğumlu olan ve şu anda Çorlu’da özel bir firmada çalışan Dinçer Alabaşoğlu, gönüllü olarak hazırladığı web sitesi ile bizlere bambaşka bir Trakya’dan bahsediyor. www.trakyagezi.com sitesindeki; Şehir Rehberi, Yol hikayeleri, Lezzet Durakları, Trakya Mutfağı, Portreler ve Trakya Kadraj ana başlıklarının içerisine her türlü döküman ve fotoğrafı sığdıran Alabaşoğlu, hazırladığı bu güzel sitesi ile beğeni topluyor. Şehir Rehberi bağlantısı ile Trakya’nın tüm illerine ulaşırken o iller hakkında istediğimiz tüm bilgilere ulaşabiliyoruz. Onunla da kalmayan bu bölüm bu illerin gezilmesi ve görülmesi gereken tarihi, turistik ve otantik yerleşimlerini tüm ayrıntılarıyla önümüze sunuyor.

A’dan Z’ye Trakya rehberi

Sitenin “Yol Hikayeleri” ana başlığında doğa sporları kulüpleri tarafından yapılmış olan etkinliklerden yapılan gezi ile derin bilgiler yer alıyor. Bir diğer bağlantı olan “Lezzet Durakları” bölümünde Trakya’daki en güzel ve en otantik restoran, lokanta ve kahvehaneler site müdavimlerinin beğenisine sunuluyor.

Trakya’da yeniden bir çığır açacak kadar iddaalı olan www.trakyagezi.com, “Trakya Mutfağı” bağlantısında ise Trakya’da belki de asırlardır yapılan otantik ve leziz yemeklerinin tariflerini vererek, mutfaktaki lezzet anlayışına yeni bir boyut kazandırıyor. Trakya’yı en güzel ve en hızlı şekilde anlatan web sitesinin bir diğer ana başlığı ise “Portreler”; Bu bölümde Trakya’da yaptıkları çalışmalar ile takdir toplamış, insanlar yer alıyor.

Adeta bir Trakya bilgi bankasını anımsatan sitenin, sürprizleri bununla da bitmiyor. Trakya’da özellikle Kırklareli’de bu zamana kadar amatör- profesyonel fotoğraf sanatçıları tarafından çekilmiş, birbirinden güzel yüzlerce fotoğrafın yer aldığı site, Trakya’nın en güzel karelerini bizlerle buluşturuyor.

Trakya’daki şehirler hakkında A’dan Z’ye tüm bilgilerin yer aldığı ve en güzel bir şekilde tanıtıldığı www.trakyagezi.com adresinde bambaşka bir Trakya bizleri karşılıyor. Trakya’da yaşayan birisinin bile güzel bölgemizi yeniden keşfedeceğine teminat verdiğimiz www.trakyagezi.com, sizlere bir internet bağlantısı kadar yakın.