Trakya'nın Yeni Çevre Düzeni Planları masaya yatırıldı

Trakya bölgesinin gelecekteki gelişimini etkileyecek, 1/100.000 ve 1/25.000 ölçekli çevre düzeni planları, Tekirdağ'da düzenlenen toplantıda masaya yatırıldı.

     Tekirdağ Polisevi'nde yapılan toplantıda, 2004 yılında onaylanan 1/100.000 ölçekli il çevre düzeni planlarının revize istekleri ile İstanbul Metropoliten Planlama Merkezi'nin (İMP) hazırladığı ve Ocak 2009'da Valilikler ile Çevre ve Orman Bakanlığı'na teslim edilen raporlar değerlendirildi.
     TRAKAB toplantısının ilk oturumuna Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş, Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan ile Trakya'daki illerin İl Özel İdaresi yetkilileri ve belediye temsilcileri katıldı.
     Tekirdağ Valisi Doğan, TRAKAB toplantısında iki konunun görüşüleceğini belirterek, konu başlıklarından birinin 2004 yılında onaylanan 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planının tadilat istekleri, diğerinin de 1/25.000 ölçekli il çevre düzeni planlarının hazırlanması olduğunu dile getirdi.
     Vali Doğan, şöyle devam etti:
     ''TRAKAB, 1/25.000 ölçekli planı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Çevre ve Orman Bakanlığı ortak protokolle birlikte hazırlamayı vaat etmişti. Planın hazırlanma işi de İMP'ye verilmişti. İMP, tasarı çerçevesinde, 2009 yılının başında Valilikler ile Çevre ve Orman Bakanlığı'na hazırladıkları raporu teslim etti. Valilikler ve Bakanlık teknik anlamda bu raporu değerlendirdi. Konuyla ilgili seri toplantılar yapıldı. Bu toplantılarda planlara daha yakından bakma imkanı doğdu. Ortaya çıkan durumun karar vericilerin önüne getirilmesi için böyle bir toplantıya ihtiyaç vardı. Biz de toplantıyı bugün gerçekleştirmeye karar verdik.''
     Toplantının yoğun gündemden dolayı yarına da sarkabileceğini bildiren Doğan, ilk oturumda Kırklareli'nin, 1/25.000 ölçekli İl Çevre Düzeni Planı'nın değerlendirileceğini dile getirerek, Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli'yi ortaklaşa ilgilendiren 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı çalışmalarının da oturumda ele alınacağını ifade etti.
     Vali Doğan, toplantı sonunda alınan kararların kamuoyuna duyurulacağını sözlerine ekledi.