Trakya Üniversitesi en çok tercih edilen üniversiteler arasında yerini aldı

Trakya Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan istatistiki verilere göre; 2009 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı ile Üniversiteye yerleştirilen öğrencilerin %21'inin Trakya Üniversitesi'ni 1. sırada tercih ettiği, %42'sinin ise Üniversitenin ilk üç sırada tercih ettiği belirtildi. 


HABER MERKEZİ
 
Trakya Üniversitesi Rektörlüğü’nden konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:
“Trakya Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından 88 personelle gerçekleştirilen ve 31 Ağustos 2009 tarihinde başlayan öğrenci kayıtlarında saptanan ve Üniversitemizi tercih eden öğrencilerin kalitesindeki yükselişi gösteren bir başka unsur ise, 145 üstü geçerli puanı olanların Üniversitemizi daha fazla tercih ediyor olmasıdır.
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı sonunda tercih yapma hakkı kazanan 1.229.800 kişi içerisinde ortalama her 6 adaydan 1’i Üniversitemizi ilk sıralarda tercih etmektedir. 201077 aday tercihlerinde Üniversitemiz programlarını tercih etmiştir. Bu adayların %28’i Üniversitemizi ilk 5 tercihinde göstermiştir.
Yine bu yıl Trakya Üniversitesi’ne yerleşen 7641 öğrenci içerisinde 4’ünün özürlü kontenjanından, 39’unun okul birincisi kontenjanından, 7598’inin ise genel kontenjandan yerleştirmesi yapıldı. Üniversitemize yerleşenlerin %51’i erkek, %49’u kızdır.
2009-2010 eğitim öğretim yılında yeni açılan fakülte, yüksekokul, programlara ve anabilim dallarına da öğrenci alınmaya başlandı. Buna göre Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin Beslenme ve Diyetetik Bölümü’ne 41, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü’ne 36, Hemşirelik Bölümü’ne 72 olmak üzere toplam 149 öğrenci; Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nun Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü’ne 52, Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölümü’ne 52, Gümrük İşletme Bölümü’ne  52, Uluslararası Ticaret Bölümü’ne 52 olmak üzere toplam 260 öğrenci; Uzaktan Eğitim Yoluyla Eğitim Veren Tunca MYO’nun Bilgisayar Programcılığı Bölümü’ne 114, yeni açılan Bilgi Yönetimi Bölümü’ne 43 olmak üzere toplam 157 öğrenci; Eğitim Fakültesi’nin Zihin Engelliler Öğretmenliği Bölümü’ne 31 öğrenci; Fen Edebiyat Fakültesi’nin Balkan Dilleri Bölümü Hırvat Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı’na 3 öğrenci yerleştirilecek.
Son yıllarda bilimsel yayınlarda atağa geçen Trakya Üniversitesi’nde eğitim-öğretim kalitesi giderek yükselmektedir. Öğrenci merkezli eğitime, uygulamalı eğitime ve yabancı dil hazırlıklı eğitime öncelik veren Trakya Üniversitesi, yeni açılan fakülte, yüksekokul, bölüm/program/anabilim dalları ile her geçen gün biraz daha büyümektedir.
Bölgenin özelliklerini göz önünde tutarak eğitimde yeniden yapılanma çalışmalarına giden Trakya Üniversitesi’nde öğrenci sayısı, 25 bine yaklaşmıştır.” (s)