Trakya Üniversitesi'nin Acı Günü

Edirne'de geçirdiği kalp rahatsızlığı nedeniyle hayatını kaybeden Trakya Üniversitesi(TÜ) Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı eski Başkanı emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şendoğan Gülen için tören düzenlendi.


     TÜ Rektörü Prof. Dr. Enver Duran, Trakya Üniversitesi Hastanesi Protokol kapısında düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Gülen'nin dürüst, doğrunun peşinde olan bir kişi olduğunu belirtti.
     GÜlen'in bilime büyük katkıları olduğunu anlatan Duran,''kocamız dürüst ve dik yürüyüşlüydü. Her zaman doğrunun peşindeydi. Özellikle biyokimya alanında bilime büyük katkıları olmuştu. İyi bir insandı. İyi bir aile reisiydi. Hepimizin başı sağ olsun'' dedi.
     Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Dikmengil ise çok değerli bir insanı kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını, Gülen'nin her yönüyle örnek bir kişi olduğunu belirtti.
    
     -ŞENDOĞAN KİMDİR?
    
     1982-1986 yıllarında Biyokimya Anabilim Dalı Başkanlığı, Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü, 1988-1992 Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanlığı ve Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcılığı, 1992-2004 tarihleri arasında Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalı Başkanlığı yaptı.
     Uluslararası Hakemli Dergilerde, Uluslararası Hakemli Kongre ve Sempozyumlarda Ulusal Kongre ve Sempozyumlarda onlarca makalesi ve bildirisi yayınlanan Gülen, Eski Camide kılınacak öğlen namazının ardından Buçuktepe mezarlığında toprağa verildi. aa