Trakya Üniversitesi öğrencileri terör saldırılarını kınadı

Trakya Üniversitesi'nde (TÜ) bir grup öğrenci, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 9, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 1 olmak üzere toplam 10 askerin şehit edilmesini kınadı.

Trakya Üniversitesi'nde (TÜ) bir grup öğrenci, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 9, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 1 olmak üzere toplam 10 askerin şehit edilmesini kınadı.
     Yaklaşık 50 kişilik öğrenci grubu ellerinde terörü lanetleyen pankartlarla üniversitenin Balkan Yerleşkesi MENZA binası önüne geldi. Burada bir süre bölücü terör örgütü aleyhine slogan atan grup, şehitlerin anısına saygı duruşunda bulunarak, İstiklal Marşı'nı okudu.
     Daha sonra grup adına TÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü 2. Sınıf Öğrencisi Muhammet Sole tarafından, terör saldırıları sonucu şehit düşen askerlerin adları ve memleketleri okundu. Topluluk şehitlerin adlarının okunmasının ardından ''burada'' cevabını verdi.
     Sole, burada yaptığı basın açıklamasında, terörün kökünün kazınmasını istediklerini söyledi.
     Türk Gençliği olarak tüm yurtta dostluk ve kardeşliğin olmasını istediklerini ifade eden Sole, şunları kaydetti:
     ''Dün hain pusuda 10 askerimizi şehit vermenin derin üzüntüsü içerisindeyiz ve bugün burada onlara olan vefa borcumuzu ödemek için toplanmış bulunmaktayız. Terörün kökü kazınsın ve tüm yurtta kardeşlik çırası tutuşturulsun. Oluşturulan bu dostluk, kardeşlik ve barış şemsiyesi altında daha onurlu ve daha huzurlu bir yaşam sürüleceği inkar edilemez. Bu barış ortamı sağlandığı taktirde Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran ve biz gençlere emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün (Yurtta Sulh Cihanda Sulh) sözüne tam manasıyla riayet etmiş olacağız.''
     Basın açıklamasının ardından bir süre daha slogan atan grup, olaysız dağıldı.
aa