Trakya üst düzey yöneticileri TR21 Bölge Kalkınma Ajansı Toplantısında buluştu

Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, ''Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'a hizmet etmek üzere kurulan TR21 Kalkınma Ajansı, yerel aktörler ve dinamikler arasında sinerji oluşturarak, bölgemizdeki kaynakları harekete geçirecek ve illerimizdeki kalkınma çabalarının etkisini artıracak'' dedi.

Vali Kemelek, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen TR21 Kalkınma Ajansı'nın Kalkınma Kurulu toplantısında, ajansa bağlı olarak hizmet vermek üzere Edirne ve Kırklareli'nde birer Yatırım Destek Ofisi kurulacağını belirtti.
İllere yatırım yapmak için bu ofisler aracılığıyla çeşitli çalışmalar yürütüleceğini ifade eden Kemelek, ofislerin, Trakya bölgesinde kalkınma stratejileri oluşturmak, bölgenin tanıtımını yapmak, muhtemel yatırımcılara bölgede destek olmak, bölgesel yardım hibeleri kullandırmak ve yönetmek gibi önemli görevler üstleneceğini söyledi.
Trakya bölgesindeki kamu kurum ve kuruluşları, özel kesim, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve yerel yönetimler arasında işbirliğini pekiştirmek ve ajansı yönlendirmek üzere oluşturulan kalkınma kurulunun da önemli çalışmalara imza atacağını belirten Kemelek, şunları kaydetti:
”Trakya bölgesi içinde yer alan Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ illeri, kalkınma, gelişme ve ortak hedeflere yürüme noktasında güçlü bir geleneği sürdüren illerdir. İnanıyorum ki kurulan ajans sayesinde hep birlikte omuz omuza illerimizin sosyo-ekonomik yapısını en üst düzeye taşıyacağız. Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ illerine hizmet etmek üzere kurulan Ajans, bölgemizde yerel aktörler ve dinamikler arasında sinerji oluşturarak, bölgemizdeki kaynakları harekete geçirecek ve illerimizdeki kalkınma çabalarının etkisini artıracaktır. Ajans aynı zamanda, yerel düzeyde planlama, programlama, proje üretme ve uygulama kapasitesini artırarak, kaynakların yerinde ve etkin kullanılmasına yardımcı olacaktır.''
Toplantıya Edirne Valisi Mustafa Büyük, Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu ile Trakya'da faaliyet gösteren kamu ve sivil toplum kuruluşları katıldı. aa