Trakya ve Güney Marmara'da süt fiyatları yeniden belirlendi

Edirne Merkez Süt Ürünleri Tarımsal Üreticileri Birliği (SÜTÜB) Başkanı Mustafa Suiçmez, sütün litresinin Trakya ve Güney Marmara'da 0,725 lira olarak belirlendiğini bildirdi.

 


Suiçmez, birlik binasında yaptığı basın toplantısında, süt fiyatlarında son yıllarda ciddi düşüşler yaşadığını ve çoğu üreticinin üretimi bırakma noktasına getirdiğini belirtti.
Süt Üreticileri Merkez Birliği ve KÖY-KOOP'un da katılımıyla 13 Kasım Cuma günü Balıkesir'in Bandırma ilçesinde bir toplantı tertip edilerek, üreticinin sorunlarının görüşüldüğünü ifade eden Suiçmez, şöyle devam etti:
''Süt fiyatları 7-8 ay içinde ciddi düşüşler yaşamıştı. Buna bağlı olarak üreticilerimiz kar edemez durumda, çoğu işletmeci işyerlerini kapatmıştı. 2009 yılının ikinci yarısında Tarım Bakanlığımız bir takım önlemler aldı. Bunların da yılın ikinci yarısından sonra önce küçükbaş hayvanda, sonra da büyükbaş hayvanda ve süt fiyatlarına yansıdığını görüyoruz.
Geçtiğimiz cuma günü Bandırma'da Süt Ürecileri Merkez Birliği ve Köy-Koop'un da katılımıyla bie değerlendirme toplantısı yapıldı. 1 Aralık 2009 tarihi itibariyle Trakya ve Güney Marmara'da sütün litre fiyatı 0,725 lira olarak belirlendi. Üreticiler olarak biz bundan memnununuz.''
Bir taraftan düşük faizli kredilerin kullandırılması bir taraftan süt fiyatlarının üreticinin istediği düzeylere gelmesi, gülmeyi unutan çiftçiyi umutlandırdığını bildiren Suiçmez, süt fiyatlarının yükselmesinde tüketicilerin mağdur edilmemesi noktasında da gerekli hassasiyeti gösterdiklerini kaydetti. Trakya ve Güney Marmara'da sütün litre fiyatı daha önce 0,658 lira olarak uygulanıyordu. (aa)