Trakya'yı sis kapladı

Trakya'yı sis kapladı

Ilimiz Kırklareli’de dahil olmak üzere tüm Trakya, geçtiğimiz Çarşamba gecesinden itibaren sise büründü. Hal böyle olunca özellikle şehirlerarası yolculuk oldukça riskli hale geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ önümüzdeki hafta Salı gününe kadar sisle kaplı olacak. Uzmanlar sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

Trakya yollarındaki düzensizlik sürücüleri büyük tehlike altında bırakıyor

Uzmanlar sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyarıyor ancak sürücüler de, yetkililerin aldığı tedbirleri yetersiz buluyor. Sisin özellikle gece saatlerinde bastırması hem özel araçlarıyla, hem de toplu taşıma araçlarıyla yolculuk yapanları zor duruma sokuyor.

Ayrıca Trakya yollarındaki düzensizlik araç sürücülerini büyük bir tehlikeyle karşı karşıya bırakıyor. Özellikle Kırklareli-Lüleburgaz-Çorlu istikametinde seyreden sürücüler, Karayolları Müdürlüğü tarafından yollarda yapılan çalışmaların tedbirsizliği yüzünden büyük bir risk altında araç sürmeye çalışıyor. Bu istikamet üzerinden hem özel işleri, hem de fabrika vb. işyeri yolculukları sebebiyle gitmek zorunda kalan birçok sürücü, yapılan çalışmaların tedbirsizlikleri nedeniyle isyan etti.

Yol çalışmalarının şu anda devam ediyor olması sebebiyle, güzergah kimi zaman duble yol, kimi zamanda normal yol üzerinden devam ediyor. Sürücülerin en çok sıkıntı yaşadıkları noktalar da, duble yol çalışmalarının bitmediği bölgelerde, normal seyirli yola yapılan geçiş noktalarındaki karışıklık ve yönlendirme levhalarının az olması.

Yol üzerine konmuş çok sayıda duba, sisli havalarda ve görüş mesafesinin neredeyse sıfıra düştüğü anlarda ya hiç farkedilmiyor, ya da çok geç farkediliyor. Duble yol çalışmasının bittiği ve işleyişe yeni açılmış yollarda ise yol çigilerinin henüz uygulanmamış olması, araç sürücülerini şaşırtıyor. Sisli havalarda bu noktalardan geçen sürücü, yol çizgisinin olmaması sebebiyle yolun hangi tarafında olduğunu kestiremiyor.

 Bu tedbirsizliğin sonucunda da tek taraflı da olsa trafik kazası olma riski büyük oranda artıyor. Birçok araç sürücüsü, Karayolları Müdürlüğü’nün duble yol çalışması yaptığı bölgelerde tedbirleri artırması gerektiğini vurguladı.

 Bunların yanısıra geçiş noktalarındaki yönlendirme levhalarının, dip kısmına sadece taş konularak ayakta tutulmaya çalışılması, çok gelişigüzel bir uygulama olarak görülüyor. Herhangi bir fiziksel temas veya hava şartları sebebiyle taşla ayakta tutulmaya çalışılan levhaların devrilmesinin an meselesi olduğunu belirten araç sürücüleri, bu olumsuzluk sonucunda büyük tehlikelerin doğabileceğini ifade etti.Trakya’yı özellikle geceleri esir alan sis, öylesine etkili oluyor ki, yol üzerindeki fabirkalar ve fabrikaların ışıkları dahi gözükmüyor. Trafik ekiplerinin de hiçbir tedbir almamış olduğunu dile getiren araç sürücüleri, Kırklareli-Çorlu arasında yolculuk yapmanın tabiri caizse ölümle dans etmek haline geldiğini söylediler ve yetkilileri vatandaşın can güvenliği açısından yoğun tedbirler almaya davet ettiler.

Kırklareli’de hava sıcaklıkları düşüyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan verilere göre Salı gününe kadar sisle kaplı olacak Kırklareli’nde hava sıcaklıkları gitgide düşmeye başladı. Bugün en yüksek 15, en düşük 6 derece olan sıcaklıklar; Pazar günü 13/4, Pazartesi 14/3 ve Salı 11/3 olarak belirtildi.