Trakyalılar Vakfı'ndan muhteşem şölen

Trakyalılar Vakfı Kültür Bakanlığı, Kırklareli Valiliği, Kırklareli Belediye Başkanlığı, Kırklareli Üniversitesi ve Trakya'da Yeşilyurt Gazetesi'nin katkıları ile muhteşem bir şölen düzenledi.

Trakyalılar Vakfı’nın düzenlemiş olduğu şölene Trakyalılar Vakfı Genel Başkanı ve Merkez Valisi Ayhan Çevik, Kırklareli Vali Vekili Zeki Koçberber, CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Trakya’da Yeşilyurt Gazetesi İmtiyaz Sahibi Elmas Cankurt, Kurum ve kuruluş temsilcileri ile yüzlerce vatandaş katıldı. Balkan ülkeleri halk oyunları ile başlayan şölende Romanya ve Bosna Hersek halkoyunları grupları gösterilerini sergiledi. Halkoyunlarının ardından konuşma yapan Trakyalılar Vakfı Genel Başkanı Ayhan Çevik Vakıf hakkında bilgi verdikten sonra şölenin düzenlenmesinde katkısı bulunan Kırklareli Vali Vekili Zeki Koçberber, Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan ve Trakya’da Yeşilyurt Gazetesi İmtiyaz Sahibi Elmas Cankurt’a plaket takdim etti.
Plaket töreninin ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı Sanatçıları konseri başladı. İlk olarak sahneyi Gülseren Aygün aldı. Aygün güzelliği ve güzel sesiyle tüm dikkatleri üzerine çekerek şölene katılım gösterenleri doyasıya eğlendirdi. Gülseren Aygün sahnede Göçmen Kızı, Yüksek tüksek tepelere, Cerrah Paşa, Zahidem, Ormancı, Cemile, Kalk Gidelim, Dramanın içinde, Osman aga ve Versinler gibi bir birinden güzle parçaları seslendirdi. Gülseren Aygün’e verdiği konser sonrası Belediye Başkanı Cavit Çağlayan tarafından çiçek takdim edildi.
Gülseren Aygün’ün ardından sahneyi Yusuf Bayribey aldı. Bayribey sahne performansı ile göz doldururken sahnede Aziz Dostum, Hem vurup hem yaramı incitme, Necibemin kaşları kara, O şirin sözlerine, Kalk gidelim ve cemile gibi parçaları seslendirdi. Yusuf Baydemir’e de konserinin ardından Belediye Başkanı Cavit Çağlayan tarafından çiçek takdim edildi.
Son olarak ise sahneyi Ayşe Engin Aslanca aldı. Muhteşem bir sahne performansı sergileyen Ayşe Engin Aslanca ise Agore meyhanesi, İstanbul sokakları, Boş pencere, Drama köprüsü, Ormancı, Leyla, Çıkayım gideyim Rumeli’ne, Çökertme, Babuba, Osman aga ve Çile bülbülü gibi birçok parça seslendirdi. Ayşe Engin Aslanca’ya da konseri sonrası Belediye Başkanı Cavit Çağlayan tarafından çiçek takdim edildi. Çiçek takdiminin ardından şölen sona erdi. (yy)