"Trakyaspor kurulsun ve 50 yıllık ayıp bitsin"

'Trakyaspor kurulsun ve 50 yıllık ayıp bitsin'

Duyarlı okuyucumuz Ferat Gülver, gazetemize yaptığı açıklama ile futbol camiasına oldukça anlamlı bir öneride bulunuyor.

Bilindiği gibi 50 yıllık Türkiye 1. Lig tarihinde bir tek Trakya bölgesi futbol takımı 1. Lige yükselme başarısını gösteremedi. Trakyalı biri olarak bu duruma çok üzüldüğünü belirten Ferat Gülver, bölgesel bir formül önerdi:

"3. Lig'deki tek takım olan Lüleburgaz'ın adı Trakyaspor olsun. Başkanı Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, takımın merkezi ise Çorlu'da olsun. TBMM Futbol Takımı'nda oynayan Edirne Milletvekili Necdet Budak da Trakyaspor'un Onursal Başkanı olsun."

Gülver, "1. Lig'de bir futbol takımımızın olması bölgenin tanıtım ve sesinin duyurulması kadar özellikle yerel basının gelişimini tetikleyip öneminin ve tirajlarının artmasını sağlayacaktır" dedi.

Gülver açıklamalarına şöyle devam etti;

“50 yıllık Türkiye 1. Ligi, şimdiki adıyla Türkcell Süper Ligi tarihinde bir tek Trakya takımının 1. Lig'e yükselememesi Trakya adına çok hazin bir durum. Türkiye'nin en kalkınmış bölgesi olarak görülen Trakya ne hikmetse futbolda en geri kalmış bölgesi. Yeşildirek, Adaletspor, Kırıkkalespor, Akçaabat Sebatspor ve benzeri daha bir çok kulüp 1. Lige çıkmayı başarırken, Edirnespor, Tekirdağspor, Kırklarelispor, Çorluspor, Lüleburgazspor bu başarıyı gösteremedi.

Nedenleri ve niçinlerini spor otoriteleri zaman zaman tartışıyor, ancak önemli olan bu mümkün mü? ve nasıl olur? sorusunun cevaplarını aramak. Bu konuda Trakya'nın topyekun bir çaba sarf etmesi gerekiyor. "Küçük olsun benim olsun değil", "büyük olsun hepimizin olsun", hep birlikte büyük hedeflere koşalım.

Ankara'da Melih Gökçek ve Ilhan Cavcav farklı formüllerle Ankara takımlarını 1. Lig'de tutmayı başarıyor. Gökçek'in 1. Lig'de takımı kalmayan Izmir'e de formül ürettiği konuşuldu. Şimdi ise Siirtspor'da bir hareketlilik söz konusu. Işadamı Fadıl Akgündüz tekrar takıma el attı. TFF 3. Lig 5. Grup'ta mücadele edecek olan Siirtspor'un adı Siirt Jetpaspor olarak değişiyor. Siirtspor Kulübü Başkanı Fadıl Akgündüz, Vali Necati Şentürk ve Siirtspor Yönetim Kurulu üyesi eski milli futbolcu Alpay Özalan takımın sorumluluğunu tekrar üstlendiklerini söyledi.

Akgündüz, "Hedefimiz Turkcell Süper Lig'e yükselmek. Genç Milli Takımı hedefleyen ya da Milli takımda oynamış futbolculardan oluşan bir takım kuruyoruz. Her yıl bir üst lige yükselerek Süper Lige ulaşacağız" diyor.

Vali Necati Şentürk ise ''Bu takımda oynayacak oyuncuları Siirt'te getirtmek çok zor. Bu nedenle takım İstanbul’da olacak ve antrenmanlar orada yapılacak. Antrenmanlar için Sarıyer Belediyesi'ne ait bir saha kiralandı" açıklamasında bulundu.

Trakya ne yapabilir?

3. Lig'de tek takımımız var o da Lüleburgazspor. Edirnespor, Çorluspor ve Tekirdağspor mazilerinden çok uzaklarda amatör kümelerde mücadele ediyor. 2009-2010 sezonunda Edirne Süper Amatör ligde oynayacak. Tekirdağspor 2004 yılından beri Tekirdağ Süper Amatör Ligi'inde mücadele ediyor. Çorluspor 2007'de profesyonel ligden düştü. Kırklarelispor 2003'den beri amatör kümede bulunuyor.

Profesyonel bir futbol insanı ya da bir spor muhabiri olmadığını belirten gazeteci Ferat Gülver, "Keşanlı biri olarak Trakya'dan 1. Lige bir takımın çıkamamış olması herkes gibi beni de üzüyor. Bir futbol fantezisi olacak ama şöyle bir şey mümkün olabilir mi?

3. Lig'deki tek takımımız olan Lüleburgaz'ın adı Trakyaspor olsun. Başkanı Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, takımın merkezi ise Çorlu'da olsun (Çünkü en kalabalık nüfus Çorlu'da). TBMM Futbol Takımı'nda oynayan Edirne Milletvekili Necdet Budak da Trakyaspor'un Onursal Başkanı olsun.

“Trakya ruhu yeniden canlanacak”

Yönetim, Edirnespor, Tekirdağspor, Kırklarelispor, Çorluspor, Lüleburgazspor, yöneticilerinden oluşsun. Il takımlarımızla birlikte Çerkezköy, Saray, Vize, Uzunköprü ve Keşan gibi büyük ilçelerin takımları da Trakyaspor'un altyapı görevini üstlensin. Buralarda yetişen yetenekli gençler "ana takım"a gönderilsin."

Gülver, "Tekirdağ ve Kırklareli belediye başkanları ile 3 ilimizin valisi de gereken desteği vermeli.  İnanıyorum ki böyle bir birliktelik bölgemize dinamizm getirecek, Trakya ruhunu yeniden canlandıracaktır.”

Bursa, Kocaeli vb. illerde olduğu gibi 1. Lig'de futbol takımı olan illerde yerel basının da güçlü olduğuna dikkat çeken Ferat Gülver, "1. Lig'de bir futbol takımımızın olması bölgenin tanıtım ve sesinin duyurulması kadar özellikle yerel basının gelişimini tetikleyip öneminin ve tirajlarının artmasını sağlayacaktır" diye konuştu.