TREDAŞ Abonelerinin şebeke ve adres bilgilerini yeniliyor

 Trakya Elektrik Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; 'Bundan sonra tüm abonelerin şebeke ve adres bilgilerinin alacağını, bu sayede hem halkımıza hem de TREDAŞ elamanlarımıza kolaylık sağlayacağı bir arıza anında hem de halkımızın sorunlarının çözümünde de kolaylık sağlanacaktır' denildi.

Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. (TREDAŞ) Genel Müdürlüğü tarafından tüm işletmelerde abonelerin şebeke ve adres bilgileri yenileniyor. Yapılan bu çalışma kapsamında birimlere başvuran abonelere verilen formlar doldurtularak buradaki bilgiler bilgisayarlara işleniyor. TREDAŞ tarafından yapılan işlemler şu şekilde:
* Abonelerin şebeke irtibat ve adreslerinin kayıt altına alınması;
Elektriksel Adresleme: İdare, sözleşme konusu iş kapsamındaki mevcut abonelerin bilgilerinin bulunduğu bilgisa¬yar programından; İşletme kodu ve abone numarası, Abonenin adı, soyadı, Sayaç numarası, Mevcut adresi. bilgileri manyetik ortamda bet formatında yükleniciye teslim edile¬cektir.
Yüklenici, bu bilgiler doğrul¬tusunda; Her bir abonenin dağıtan sistemine bağlandığı noktayı (Trafo, Fider, Direk, Saha Dağıtım Kutusu Panosu No.larını), Sayacın  numarasını, markasını (İdare tarafından belirlenmiş), imal yılını, hane (tam/kesir) sayısını ve faz sayısını, Abonenin T.C. kimlik no, telefon no (aboneliğin bulunduğu yer), cep telefon no, e-posta adresini sahada tespit ederek İdare tarafından verilen formatta İdar¬eye teslim edecektir.
Abonenin dağıtım sistemine bağlandığı noktanın belirlen¬mesinde önceden girilen veriden faydalanılacaktır. Burada tespit edilemeyen bilgiler gerekçeleriyle birlikte İdareye bildirilecektir. Bildirilen gerekçenin İdare tarafın¬dan uygun bulunması halinde cezai işlem uygulanmayacaktır.
* Abonenin kişisel bilgileri;
Abonelerin şebeke irtibat ve adres bilgilerinin kayıt altına alınması kapsamında abone İle ilgili bazı bilgilerin de Yüklenici tarafın¬dan tespit edilmesi öngörülmüştür. Bunlardan;
- Abonenin TC kimlik numarası; abonelik ve abonenin takibi için önem arz ermekte, aboneden temin edilememesi halinde, muhtardan veya başka usullerle temin edilmesi gerekmek¬te,
- Aboneliğin bulunduğu yerde¬ki sabit telefonun numarası; bu da 186 Alo Elektrik Çağrı
Merkezi Sisteminin kurulasına müteakip, arıza ihbarlarını veren yerle ilgili bilgiler telefon operatörünün otomatik gelmesi için gerekmekte;
 - Abonenin cep telefon numarası; duyum, ihbar ve kesintilerin aboneye kısa mesajla bildirilmesi için gerekmekte;
- Abonenin elektronik posta adresiyle; yine aboneye yapılacak duyuru, ihbar ve kesintilerin e-posta yoluyla bildirilmesi için gerekmekte olup, planlanan islerin yapılabilmesi ve hizmet kalitesi için bu bilgilerin temini önem arz etmektedir.
Bu bilgilerin temininde muhtar¬lıklar, belediyeler, Türk Telekom vb. kurum ve kuruluşlardan temin edilecek bilgilerden de yararlanıla-bilecektir.Ayrıca Abone.net pro¬gramı aracılığı ile yapılacak bütün işlemler Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ve İdarenin koordineli olarak belirleyeceği saatlerde yapılacaktır. Yükleniciye teslim edilecek txt dosyaları özel bir ayıraçla ayrılmış dosyalar olacak¬tır. Abone.net programında veri alışverişleri, endeksör işlemlerinde izlenen yol gibi olacaktır, (s)