TREDAŞ, elektrik borcu olanların enerjisini kesecek

TREDAŞ, elektrik borcu olanların enerjisini kesecek

TREDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Ahmet Erdoğan, yaptığı yazılı basın açıklamasında, tüm Trakya çapında; 2. Ihbarname verilmesine rağmen enerji borcunu ödemeyen abonelerin fatura sayısı ve borç miktarına bakılmaksızın enerjilerinin kesileceğini duyurdu.

Yapılan açıklamada konu ile ilgili olarak şu bilgiler verildi;

Genel Müdürlüğümüz hizmet sahası içerisinde bulunan tüm abonelerine uygulanmak üzere, 2. Ihbarname verilmesine rağmen enerji borcunu ödemeyenlerin fatura sayısı ve borç miktarına, kamu ve özel abone grubu ayrımı yapmadan, tüm borçlu abonelerin EPDK Müşteri Hizmetleri Yönetmeliğinin "Zamanında Ödenmeyen Borçlar" başlıklı 24. madde hükmüne istinaden enerjilerinin kesilmesine karar verilmiştir.

Bu nedenle Şirketimiz, enerji faturalarını ödemeyen Belediyeler, Kit'ler, Içme suyu, Tarımsal sulama, Üniversiteler, Resmi Daireler ve özel (mesken, ticarethaneler) olmak üzere ayrım yapılmaksızın tüm borçlu abonelerin enerjilerini kesecektir. Ancak son zamanlarda bazı belediyelerin cari dönem faturalarını, bazı belediyelerin ise taksitlendirme yaptığı halde taksitlerini ödemediği tespit edilmiştir. Bu nedenle borcunu ödemeyen tüm belediyelere yazı ile ihbar gönderilmiş olup, süresi içinde ödeme yapmayan belediyelerin Şirketimiz tarafından enerjileri kesilecektir."