TREDAŞ Genel Müdürü Erdoğan'dan, yerel bir gazetedeki asılsız habere cevap

TREDAŞ Genel Müdürü Erdoğan'dan, yerel bir gazetedeki asılsız habere cevap

Trakya Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (TREDAŞ) Genel Müdürü Ahmet Erdoğan, yerel bir gazetede kurum ile ilgili yayınlanan haberlerin, gerçeği yansıtmadığını kaydederek, kamuoyunu aydınlatan bir basın açıklaması yaptı.

Erdoğan açıklamasında, kurum elemanlarının süresi içinde arızalara müdahale ettiğini belirtti ve zamanında ödenmeyen elektrik faturaları ile ilgili olarak; son ödeme tarihinden sonra 5 iş günü içinde aboneye 2. ihbarname gönderildiğini, bu süre içinde borç ödenmez ise 5 iş gününden sonra abonenin enerjisinin kesildiğini hatırlattı.

Erdoğan açıklamasında şunları kaydetti;

“Şirketimiz, 19.000 km² alanda Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne il sınırları içinde 780.000 aboneye hizmet veren bir Kamu kuruluşudur.

Son dönemde hizmet sahamız içerisinde bulunan Şarköy ilçesindeki yerel bir gazete, Genel Müdürlüğümüzün vermiş olduğu hizmetler hakkında asılsız haberler yaparak, abonelerimize yanlış bilgiler vermektedir.

Bilindiği üzere, yaz aylarında Şarköy, Marmara Ereğlisi, Yeniçiftlik, Kumbağ, Erikli, Enez ve Iğneada'da nüfus yoğunluğu artmakta ve buna bağlı olarak enerji tüketimi de artmaktadır.

Elektrik şebekelerine bakım-onarım ve periyodik bakımlar yapılmasına rağmen aşırı yüklenme, mevsimsel kanatlı hayvanların göç esnasında iletkenlere çarpması neticesinde hava muhalefetine bağlı olmaksızın arızalar oluşmaktadır. Ancak, kurum elemanlarımız süresi içinde arızalara müdahale etmektedir.

Şirketimiz yüzde yüz Kamu Kuruluşu olup, tahakkuk edilen enerji bedellerini tahsil etmesi asli görevlerindendir.

Bu nedenle, zamanında ödenmeyen 20,00 TL ve üzeri borçlar için EPDK Müşteri Hizmetleri Yönetmeliğinin 24. Maddesi ve Perakende Satış Sözleşmesi hükümleri doğrultusunda işlem yapılmaktadır. Enerji kesme-bağlamada işlem süresi; faturanın son ödeme tarihinden sonra, 5 iş günü içinde aboneye 2. ihbarname gönderilir. Bu süre içinde borç ödenmez ise 5 iş gününden sonra abonenin enerjisi kesilir. Mesken ve Ticarethane abonelerinden kesme-bağlama ücreti olarak KDV dahil 10,90 TL tahsil edilmektedir.

Bahse konu ile ilgili faturalarında sorun olan abonelerimiz bağlı bulundukları ilin Işletme Müdürlüğüne başvurarak detaylı bilgi alabilirler.

Abonelerimizin mağdur olmaması için faturalarındaki son ödeme tarihine kadar enerji bedellerini kurum veznesine, PTT ve anlaşmalı olduğumuz bankalara yatırmaları gerekmektedir.”