Tren Gar Binası muhteşem bir sergiye ev sahipliği yapacak

Tren Gar Binası muhteşem bir sergiye ev sahipliği yapacak

Kırklareli’nin hudut köylerindeki balkan kültürünü çektikleri fotoğraflarla belgeleyen, Nedret Benzet ve Erhan Baycan “Balkan Esintileri” Fotoğraf Sergisi’ni, 09 Ekim Cuma günü Tren Garı binasında açıyor. Kasım 2008‘de organize ettikleri “Kırklareli’nde Kırsal Yaşam” konulu ortak katılımlı fotoğraf sergisi ile beğeni toplayan Nedret Benzet ve Erhan Baycan, bu defa “Balkan Esintileri” konulu fotoğraf sergisi ile Kırklareli’nin Bulgaristan sınırındaki hudut köylerinde halen sürdürülen Balkan kültürünü ayağımıza getiriyor.

1980’li yılların başından beri Türkiye- Bulgaristan sınırında yer alan Balkan köylerini fotoğraflayan Nedret Benzet’e son bir buçuk yıldır, bölgeyi yakından tanıyan Erhan Baycan’ın da fotoğraf makinası ile eşlik ederek birlikte fotoğraflamaları sonucu oluşturdukları, “Balkan Esintileri” Fotoğraf Sergisi 09- 17 Ekim tarihleri arasında Kırklareli Tren Gar Binası’nda 12:00- 22:00 saatleri arasında gezilebilecek.

Başta Kırklareli Belediyesi olmak üzere Istranca Süt Ürünleri, ŞRŞ Süzülmüş Kardeşler, Çözüm Bilgisayar ve Yıldız Dağları Biyosfer Projesi’nin somut destekleri ile 09 Ekim Cuma günü saat 14:30’da açılışı yapılacak olan sergiye başta fotoğraf meraklıları olmak üzere Kırklareli protokolünün de yoğun katılım göstermesi bekleniyor. Yirmişer fotoğraftan toplamda 40 fotoğrafın yer alması beklenen sergide, Kırklareli’nin halen otantikliğini koruyan, Armutveren, Geçitağzı, Kula, Incesırt, Karacadağ, Sislioba, Yeşilce, Şükrüpaşa köylerinden yılın dört mevsimi çekilmiş fotoğraflar yer alacak.

1984 yılında Zenit marka filmli makina ile fotoğraf çekmeye başlayan Nedret Benzet’in dia, negatif ve siyah beyaz fotoğraflarının da yer alacağı “Balkan Esintileri” Fotoğraf Sergisi katılımcıları Kırklareli’nin hudut köylerinde bir zaman yolculuğuna çıkaracak. Kırklareli’nin hudut köylerinde çektiği fotoğrafları son iki yıldır fotoğraf paylaşım sitelerinde yayınlaması ile bu köylerin fotoğrafçılar tarafından da çok büyük ilgi çektiğini dile getiren Nedret Benzet; ”Erhan kardeşim ile “Balkan Esintileri” Sergisi’ni yapmayı uzun zamandır düşünüyorduk. Arşivimde çok sayıda eski fotoğraf duruyor. Erhan da benim gibi balkan köylerinde fotoğraf çekmeyi çok seviyor. Bu sergide yeni ve eski fotoğraf kombinasyonunu biraraya getirmeyi de amaçlıyoruz. Yaptığımız fotoğraf gezilerinde yolumuzu genellikle bu köylere düşürüyoruz. Sergimizdeki fotoğrafların bir çoğu belgesel niteliğinde. O sebeple de sergimizi gezmeye gelecek olan Kırklarelililer, gördüğünde çok şaşıracakları fotoğraflarla karşılacaklar. Bu vesile ile tüm Kırklareli halkını, balkan kültürüne tanıklık etmek üzere “Balkan Esintileri” Fotoğraf Sergimiz’e bekliyoruz. “dedi.