TRT ekibi yeni yayın kanalı için Kuntlar Çiftliği'nde çekim yaptı

TRT ekibi yeni yayın kanalı için Kuntlar Çiftliği'nde çekim yaptı

TRT, yayına girecek yeni kanallarından biri olan TRT Arap Televizyonu için bir ekibini, Kırklareli’ne gönderdi. Ilimize gelen TRT ekibi, geçtiğimiz gün Kuntlar Çiftliği’nde bir dizi çekim yaptı. Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel ve yönetim kurulu üyesi Cemal Alkan’ın da katıldığı çekimler büyük bir keyif ve eğlence içerisinde gerçekleşti.

Öncelikle “Bağbozumu çekimi” için gelen TRT ekibi; Kırklareli’nin kültürel özelliklerinin yanı sıra damak zevkine hitap eden çekimlerde yaparak, peynir, sucuk, baklava, hardaliye ve pekmez gibi geleneksel tatları da çekim programına dahil etti.

Köy çocuklarının ve kadınlarının özellikle at arabası ile bağda şarkılarla üzümleri taşımaları bağbozumu çekimlerine renk kattı.

Gündüz çekimlerinin ardından gece ise Kırklareli Halk Eğitim Merkezi halk oyunları ekibi, yöresel ezgilerimiz eşliğinde, en güzel oyunlarını sergilediler. Bunun sonrasında Kuntlar ve Yardım aileleri, yöresel geleneklerimizi canlandırarak kız isteme, kına gecesi merasimlerini ve bu canlandırmalardaki “Anne-Baba-Dünür” rollerini, amatör de olsa en iyi şekilde TRT kameralarına yansıttılar. Kendi kültürümüzü dışa yansıtmak için gösterilen bu çaba büyük beğeniyle karşılandı.

Hokus Pokus Film yapımcısı Akın Emanet koordinesinde gerçekleşen çekimler, oldukça renkli görüntülere sahne oldu.