TRT Haber Anadolu, Kırklareli'ni tekrar ekranlara taşıyor

TRT Haber Anadolu, Kırklareli'ni tekrar ekranlara taşıyor

TRT’nin buram buram Anadolu kokan ve izleyicinin Anadolu’yu TRT ekranından izlediği en güzel alışkanlığı “Haber Anadolu” isimli programı, 31 Ocak Pazar günü 2009 yılının en iyi bölümlerini yayınlayacak. Bu “best of” niteliğindeki bölümler arasında Kırklareli’de gerçekleştirilen çekimler de yer alıyor.

Önadım Gazetesi Köşe Yazarı, “Toprak Ana” lakaplı Hatice Kunt’un “Kuntlar” çiftliğinde daha önce çekimler gerçekleştiren “Haber Anadolu” ekibi, “hardaliye” ile ilgili bu bölümleri tekrar tüm Türkiye ile paylaşacak.

Yapımcılığı’nı Yüksel Değercan’ın üstlendiği, sunuculuğunu ise Cevdet Cantürk’ün gerçekleştirdiği programın ekibinde Pınar Akkan Şehri ve Murat Işık yer alıyor. Ekip, Kırklareli’ni tanıtmak amacıyla geçtiğimiz aylarda ilimize gelmiş ve burada bir dizi çekim gerçekleştirmişti. Programda; meşhur köftemiz, değişmez lezzet peynirimiz tanıtılmış, ayrıca Kazı Başkanı Prof.Dr. Mehmet Özdoğan’ın açıklamalarının da yer aldığı programda, Aşağıpınar ve Kanlıgeçit kazılarından görüntüler de yayınlanmıştı. Programın bir diğer renkli anları ise Pınarhisar’da yapılan çekimlerdi; Burada hayvanların doldurulmasına ait sanat dalı izleyiciler ile paylaşılmıştı.

Işte bu özel programın da yer aldığı “2009’un en iyi Haber Anadolu” bölümleri 31 Ocak 2010 Pazar günü saat 12.55’de TRT-2’de yayınlanacak. Programın tekrarları ise TRT GAP, TRT AVAZ ve TRT Türk kanallarında da yeniden izleyiciye sunulacak.

Programın sunucusu Cevdet Cantürk daha önce gazetemize yaptığı açıklamada, Kırklareli’de yapılan çekimlerden büyük bir keyif aldıklarını kaydederek; “Keşke daha çok zamanımız olsaydı da, Kırklareli ile ilgili daha çok hikaye anlatabilseydik. Çünkü Kırklareli hakkında gerçekten çok az tanıtıcı program yapılmış şu ana kadar. Bildiğiniz gibi daha önce biz “Hardaliye” hakkında bir program hazırlamıştık. Izleyicilerden aldığımız olumlu tepkiler doğrultusunda, Kırklareli’ni işleyeceğimiz bir program daha hazırladık. Kırklareli’ne ilgi göstermeliyiz, göstermek zorundayız. Ilk fırsatta tekrar Kırklareli’ne geleceğiz” dedi.